2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A kerékpározás német Guiness – rekordere megyénkben kerekezik

A kerékpározás német Guiness – rekordere megyénkben kerekezik

A következő napokban  a Sárospatak- Gönc- Encs- Aggtelek- Miskolc útvonalon kerékpározik kutyáival a világhírű német biciklis

(tervezett időpontok: november 30- Sárospatak, december 1 – Gönc,  december 2 – Encs, december 3- Aggtelek, december 4- Miskolc)
Hazánkba érkezett két héttel ezelőtt Randolph Westphal, a kerékpározás Guiness-rekordere, aki az elmúlt 23 évben a kutyái kíséretében több mint 170.000 kilométert tett meg kerékpárjával több kontinenst és számtalan országot érintve. Az 52 éves német férfi 1987-ben indult el kerékpárjával Amerikába, ahol az ottléte során bőrrákot diagnosztizáltak nála és csupán néhány hónapot jósoltak neki az orvosok. Ő azonban nem adta fel és útnak indult kutyájával (malamut, Shir Khan), aki az egyetlen családtagja volt.

Céljául azt tűzte ki, hogy erőt adjon a beteg embereknek, hogy mindig van remény az életben maradásra. Fantasztikus kalandjai során 1996-ban Argentínában elgázolta egy teherautó, melyben hűséges társa, Shir Khan elpusztult. Randolph Westphal túlélte, de koponyatörést szenvedett, elvesztette az emlékezetét, szagló- és ízlelőkészségét és újra meg kellet tanulnia járnia is.

A bal lábát negyvenszer operálták, de töretlenül folytatta missziós útját. Folyamatosan kiújuló rákos betegsége sem tudta megtörni, több mint 20 műtéten és kezelésen van túl és továbbra is rója az útját.

A világon mindenhol ismerik nevét, több ezer sajtócikk, tudósítás és tévéfelvétel (BBC, National Geographic, stb.) jelent már meg róla és segítő emberek százai-ezrei támogatják útja során.

Jelenleg 2 kutyával halad az útján, Chinook (malamut) és Nanook (husky), akik nemcsak családtagként, hanem szánhúzó kutyaként segítik is az előrehaladást és a kerékpárhoz kapcsolt utánfutón lévő felszerelés cipelését. Randolph Westphal a német nyelven kívül anyanyelvi szinten beszél angolul, az 1996-ban történt balesetéig számtalan előadást tartott amerikai és európai egyetemeken, sajnos a súlyos baleset nem múlt el nyomtalanul és ha elfáradt, akkor a beszédkészsége nehezebbé válik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…