2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A Forza Racinghez igazol Gender Tamás Junior

A Forza Racinghez igazol Gender Tamás Junior

Abban a Forza Racing csapatban folytatja tovább nemzetközi sportpályafutását Gender Tamás Junior, amelynek története az alapító szerint George Russell bajnoki címével kezdődött. Az eddig döntően Olaszországban versenyző fiatal magyar gokartos a napokban igazolt át a Jamie Croxford által 2011-ben alapított, brit székhelyű csapathoz, s nagyon motiváltan várja a következő heteket, amelyek újabb nagy előrelépést jelentenek céljai elérése felé.

Újabb nagy lépést tesz sportpályafutásában Gender Tamás Junior. családjával úgy döntött, hogy új professzionális környezetben folytatja a versenyzést, melyhez a Forza csapatát választotta, melyet a maga is sikeres motorsport múlttal rendelkező Jamie Croxford csapatfőnök azért alapított és működtet, hogy segítse versenyzőit tehetségük teljes potenciáljának kibontakoztatásában. A brit székhelyű nemzetközi gokartcsapat a legmagasabb szinten versenyez a világszínpadon junior és senior kategóriákban egyaránt, és nagyszerű eredményeket ért el az elmúlt években, hiszen CIK Európa-bajnokokat, brit bajnokokat és WSK-győzteseket egyaránt kineveltek. Az első naptól fogva a gokartosokkal és autósokkal dolgozva gyorsan felismerték, hogy a motorsport-ipar időt, erőfeszítést és pénzt fektet a versenytechnika teljesítményének javításába, de mindemellett nagy figyelmet kell fordítani a sportolókra, a versenyzőkre is. A brit székhelyű versenycsapat a legmagasabb európai és világversenyeken indul OK/OKJ kategóriákban. Sikereket arattak Európa-bajnokságokon, a WSK Trophy Champions-on, a Brit vice és Open Champions-on, az olasz bajnokságban, a DKM versenyeken, a Margutti Champions-on.

 

A csapat vezetője, Jamie Croxford maga is kiváló nemzetközi pilóta volt, s mára az FIA gokartversenyek egyik legnevesebb privát csapatának vezetője, mely 2017-ben világbajnok, 2012-ben és 2017-ben Európa-bajnokként olyan pilóták képzésében vett részt, mint George Russell, Robert Shwartzman és Jonny Edgar. A csapat igazi története 2012-ben a junior Európa-bajnokságon nyert George Russellel kezdődött, majd olyan versenyzők álltak rajthoz színeikben, mint Billy Monger, Robert Shwartzman, Kush Maini, Frederik Vesti, Jonny Edgar, a 2017-es junior Európa-bajnok, Rafael Camara, a 2019-es junior világbajnok, Dilano Van T’Hoff, Dexter Pattersonról és Christopher Lulham, aki duplázni tudott a 2017-es junior világbajnokságon. A Forza Racing az egyik legerősebb csapat a nemzetközi színtéren, ami lehetővé teszi, hogy rendszeresen legyőzzék a gyári csapatokat.

 

A Hungarian Motorsport Academy támogatását élvező versenyző új csapata különös hangsúlyt fektet a technika mellett a versenyzők fejlesztésére is, mert hisznek abban, hogy csak a sportág mindkét legfontosabb alap elemének a párhuzamos fejlesztésével érhetőek el a legjobb eredmények. Ezt a munkát részletes és mélyreható adatelemzés előzi meg. A versenyfelkészítés mellett a Forzánál egészségügyi és fitneszprogramokkal kapcsolatos tanácsokat adnak a gokartosoknak, személyre szabottan. Ebbe akár beletartozik a versenyzők átköltözése külföldről az Egyesült Királyságba, a magániskolai oktatás megszervezése a versenyek között, szigorú edzés és tesztelési program megszervezése, miközben egy kijelölt csapattag külön ügyel a versenyzőkre és igényeikre. Mindezek felett a csapat a motorsport világában szerzett kapcsolatait és tapasztalatait arra használja fel, hogy segítse a versenyzőit. A Forza Raing filozófiája: jó pilóta jó csapattal nyerhet, s a gokartozásban az elme sokat számít a dobogóra való törekvésben. A csapat ereje minden technikai munkatársunk hozzáértésében is rejlik. Tudják, hogy az eredményesség nagyban függ, a versenyző fizikai és mentális, valamint a versenytechnika ütőképességének folyamatos magas szinten tartásától.

 

Ezeket mérlegelve döntött úgy Gender Tamás Junior és családja, hogy nemzetközi sportkarrierje tovább építésében a Forza Racinget választja. Fontos szempont volt, az is, hogy az Egyesült Királyság az autósport egyik legtradicionálisabb bölcsője, ahol Tamás egy más jellegű, szintén nagyon magas szintű sportszakmai kultúrában fejlődhet tovább! A Forza Racing-nél lehetősége lesz, hogy professzionális szakemberek komoly felkészítő munkájával a legoptimálisabb feltételek között készüljön versenyire a magyar sporttehetség! Tamás a hétvégén a Dániai Rødby Karting Ringen áll először rajthoz új csapatával a Champions Of The Future versenysorozatban.

 

– Gender Racing Team –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek