2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A diósgyőri birkózók nyerték meg a csapatversenyt

A diósgyőri birkózók nyerték meg a csapatversenyt

Szinte zsúfolásig megtelt a Munkacsarnok, ahol a Magyar Birkózó Szövetség északkelet-magyarországi diák I-II. és serdülő szabadfogású területi bajnokságát rendezték meg szombaton.

A VI. Munkácsy Dezső Emlékversenyen huszonöt klub kétszázhárom birkózója állt szőnyegre, zömében 10-14 év közötti diákok, de gyermek-, kadet-, junior- és felnőtt kategóriákban is voltak versenyzők.
A rendezvényen a megyei szakszövetségi tisztviselőkön kívül számos ismert közéleti személyiség, egykori sportoló, olimpiai és Európa-bajnok, érmes és helyezett vett részt. Közülük Deák-Bárdos Mihály több minőségben is, hiszen a még mindig aktív sportoló először a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagjaként köszöntötte a birkózókat, aztán pedig versenybíróként tevékenykedett a viadalon.
Az emlékversenyen az egykori nagyszerű birkózó, szakosztályvezető és edző, Munkácsy Dezső családja is részt vett; akik amellett, hogy megtekintették a rangos sporteseményt meg is emlékeztek 2010-ben elhunyt szerettükről.
Az őszi szezon nyitányaként megrendezett szabadfogású versenyen – Kazincbarcikán – négy megye sportolói küzdöttek az érmekért és helyezésekért. diák I. és II. kategóriában tizennégy-tizennégy súlycsoportban hirdettek győztest, míg serdülő kategóriában tizenkét aranyérem talált gazdára. Az összesített csapatpontversenyt a Diósgyőri Birkózó Club nyerte, második a házigazda Kazincbarcikai VSE, harmadik pedig az Egri VSI.

VI. Munkácsy Dezső Emlékverseny
kazincbarcikai (KVSE-s) vonatkozású eredményei:

DIÁK II. kategória:

26 kg
3. Balogh Levente

29 kg
3. Kiss Bence

DIÁK I. kategória:

63 kg
2. Stefán Alexander

69 kg
3. Csernely Márton

76 kg
2. Csernely Balázs

Serdülő kategória:

35 kg
2. Stefán Alex

42 kg
1. Balogh Ferenc

54 kg
3. Roza Dávid

Összesített csapatpontverseny:

2. Kazincbarcikai VSE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…