2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A bajnokság élén utazik a Slovakiaringre Tim Gábor

A bajnokság élén utazik a Slovakiaringre Tim Gábor

2016 után, 4 év kihagyással a háta mögött tért vissza Tim Gábor a pályaversenyzéshez. A vanyarci pilóta karrierje során számos hazai és nemzetközi bajnokságot nyert meg, majd 2017-2019 között a hazai rally bajnokságokban jeleskedett. Az idei évben lehetősége nyílt visszatérni régi sikerei helyszínére.

A Swift Cup Europe sorozatban sikerült ülést találnia, egy komoly összefogásnak köszönhetően. Azóta is tart a pilótát segítő kampány, melyben a közösségi támogatás is szerepet kapott, kiemelt szponzorának termékét megvásárolva, a támogató személy dedikált ajándékot kap, illetve üzemanyag adalék termékeket és más meglepetést is. Ennek is köszönhető, ha kis költségvetéssel is, de tudja folytatni a bajnokságot.

A nemzetközi sorozat mezőnye már túl van az első hétvégén, júliusban az ausztriai Salzburgringen kezdődött a Swift Cup Europe 2020-as szezonja. Gábor visszatérése remekül sikerült, hisz a 3 versenyből kettőt megnyert, az egyik futamon pedig az élről esett vissza a negyedik helyre műszaki hiba miatt.

A két győzelemnek köszönhetően a bajnokság élén várja a folytatást, mely Augusztus 21-23. között lesz a Slovakiaringen. A Swift Cup Europe sorozat pilótáinak újra három versenyt kell majd teljesítenie.

„Tudom, unalomig ismételgetem, de nagyon köszönöm, hogy ilyen sokan mögém álltak. A kis számú, de annál lelkesebb támogatói köröm, illetve a sorozat szervezője Burkus Egon sokat segített, hogy újra ott lehessek a pályán, és ezt az új turbós Swiftet vezethetem, melynek tempója már nagyon komoly! A mezőny a Slovakiaringre szerintem erősebb lesz, biztos mindenki elemezte a telemetriákat az elmúlt hetekben, sőt biztos teszteltek is. Új pilóták is fognak érkezni. Én bízom a pályaismeretemben, a nagyon gyors, de technikás Slovakiaringen mindig jól tudtam menni. Szoros csatákra, szélárnyékozásra számítok, és a bajnokság élén szeretném befejezni a hétvégét.” – mondta Tim Gábor.

A bajnokság állása a Slovakiaring előtt:

Tim Gábor Full Auto SE 57 pont
Zellhofer Christoph Suzuki Team Austria 40 pont
Wiesmeier Günther Team Wimmer Werk Motorsport 40 pont
Ohrfandl Fabian Schiessling Racing Team 37 pont
Wimmer Max Team Wimmer Werk Motorsport 36 pont
Zellhofer Martin Suzuki Team Austria 33 pont
Haselsteiner Dominik Team Wimmer Werk Motorsport 32 pont
Becvar Fabio Schiessling Racing Team 26 pont
Dietrich Philipp Suzuki Team Austria 24 pont
Serafin Kamil Serafin Racing 8 pont

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek