2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • 24 órán belül négyszer futhattak a Puskás Kupán

24 órán belül négyszer futhattak a Puskás Kupán

A Puskás Akadémiától néhány kőhajításnyira, Vértesboglár térségében került sor a rádiós tájfutó Puskás Kupára, ami kivételesen nem Öcsiről, hanem egy másik híres magyarról, Tivadarról kapta a nevét. A verseny különlegességét – az augusztusi csehországi Európa-bajnokságra való válogató volta mellett – az adta, hogy 24 órán belül négyszer is rajthoz állhattak a sportolók.

A rendezőség Barna Zoltán és Benyuska Krisztián vezényletével úgy szervezte, hogy szombaton délelőtt sprintversennyel kezdődjék a sorozat. Ennek pályája azonban sajnos nagyrészt brutális növényfedezetű terepen vezetett. Oly annyira, hogy a sok esésen, kelésen kívül az M60 kategória jelenlegi favoritja, a rendező budapesti Puskás Tivadar Rádióamatőr Klub színeiben futó László Károly lábába egy vaskos tüske fúródott be jó mélyen – a cipője talpán keresztül! Emiatt ő vasárnap már nem is tudott rajthoz állni.
A délutáni URH számban a meredek hegyoldalak nehezítették a haladást. Éjfél előtt másfél órával pedig ugyanezen a hullámhosszon éjszakai verseny kezdődött, igaz, ez nem számított bele az összetett értékelésbe.
A másnap délelőtti RH szám pályáját meg olyan hosszúra tervezte a telepítő bíró pécsi Nagy György (mellesleg ötszörös világbajnokunk), ami a futók utolsó erőtartalékait is felemésztette.

– Nekem is elsősorban fizikailag jelentett extra terhelést a viadal – összegzett az egyetlen miskolci induló, Kovács Attila Gábor.
– Igaz, az éjszakain nem lett volna muszáj indulnom, de mivel ebből a műfajból szeptemberben OB is lesz, úgy gondoltam, nem szalasztom el a gyakorlási lehetőséget. S bár már akkor nagyon fáradt voltam, nem is sikerült rosszul! Sprok Róbert (Intercisa RK Dunaújváros) mögött és Krajcár Lajos (Zalaegerszegi RK) előtt a második lettem az Old Timer kategóriában. M60-ban meg három futam alapján nyertem is Kovács András (Városi RK Nyíregyháza) előtt, de ennek nem örülök igazán. Sokkal jobb lett volna, ha legfőbb riválisom, de egyben barátom és csapattársam, László Karcsi, akivel többször álltunk már együtt világversenyek dobogóján, legutóbb éppen tavaly a kazahsztáni vébén, nem lép bele abba az átkozott tövisbe!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek