2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Silány portékák

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan vizsgálja a gazdaság folyamatait, ezen belül a ruházati termékek kereskedelmét is kontrollálja. Az ilyen ellenőrzések célja, hogy megtalálják és kivonják a forgalomból a védjeggyel védett eredeti termékek silány minőségű, sokszor egészségkárosító anyagokat is tartalmazó utánzatait. A NAV borsodi járőrei ezúttal miskolci üzletekben bukkantak neves ruházati márkák hamisított változataira.

 Az ellenőrzésre eredetileg kiválasztott üzlethez nyitás előtt néhány perccel érkeztek meg a pénzügyőrök. A kereskedés alkalmazottja rövid telefonbeszélgetés után közölte, nem tud kinyitni, mivel az ajtó védőrácsa beragadt, és nem tudni, mikor érkezik szerelő.

A pénzügyőrök távozást színleltek, de hamarosan visszatértek, és az immár nyitott üzletbe bejutva negyvenhét pár cipőt és hetvenegy egyéb hamis ruházati terméket foglaltak le.

A pénzügyőrök egy másik, közeli üzlet ellenőrzése mellett is döntöttek, ahol száznál több hamis ruházati cikket: cipőket és napszemüvegeket foglaltak le.

A NAV büntetőeljárást és szabálysértési eljárást is kezdeményezett: az első esetben csaknem 2,5 millió, míg a másik, szabálysértési eljárásban mintegy 300 ezer forint az elkövetési érték.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…

További cikkek