2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Sikeres városvezetői tárgyalások eredménye, hogy év végéig már biztos, nyitva maradhat a Kemény Dénes Városi Sportuszoda

Sikeres városvezetői tárgyalások eredménye, hogy év végéig már biztos, nyitva maradhat a Kemény Dénes Városi Sportuszoda

Miskolc város vezetőinek az energiaárak brutális drágulása miatt számos olyan takarékossági intézkedést kellett meghozniuk az elmúlt hónapban, amelyek fájdalmasan érintették Miskolcot, a miskolciakat. Fiókkönyvtárak, múzeumi telephelyek működésének felfüggesztésére kényszerült a város, hogy valamilyen módon takarékoskodjon a rezsiköltségeken.

 

Bábelőadás vagy óvodai fűtés, koncertek vagy az idősotthonok működtetése, ezekben a súlyos kérdésekben kell nap mint nap fájdalmas döntéseket hoznia az Önkormányzat vezetésének.

 

A kormány azt kérte Miskolctól, és minden helyhatóságtól, az alapellátások biztosítása legyen a prioritás; azaz a bölcsődei, óvodai és a szociális ellátás. Miskolc ehhez tartja magát.

 

De egy város életéhez – a kultúra, szórakozás mellett – a sport is hozzátartozik. Miskolcon különösen élénk a sportélet, és a miskolci sportolók, az ifjú tehetségek számos területen sikereket érnek el, például a vízisportokban is. Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere ezért is kereste meg a Sportért Felelős Államtitkárságot, és kérte szerepvállalásukat abban, hogy a Kemény Dénes, a miskolciak kedvelt uszodája legalább év végéig nyitva maradhasson.

 

A városvezető személyesen is tárgyalt dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárral, de részletes adatszolgáltatással is élt az államtitkárság felé. Ennek eredménye, hogy dr. Schmidt Ádám csütörtökön levélben köszönte meg a városvezetőnek az adatszolgáltatást, és egyeztetésükre hivatkozva arról tájékoztatta a polgármestert, hogy a Kemény Dénes Városi Sportuszoda év végéig felmerülő közüzemi költségeihez közel 70 millió forintos támogatást kap Miskolc.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek