2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Pettel projekt: Segíts a mobiloddal!

Harmincegy állatvédelmi szervezet támogatásával startol a legújabb szolgáltatás

Július 13-án, csütörtökön, a Noé Állatotthonban mutatták be a Netfone Telecom friss állatvédelmi kezdeményezését, a Pettel projektet. Aki előfizet a mobilcég legújabb szolgáltatására, a nehéz sorsú állatokat segítheti rendszeres havi támogatással.

Napjainkban az állatvédőknek sajnos egyre nehezebb a dolga: 2023-ban sok menhelynek és alapítványnak anyagi gondokkal szembenéznie, az egyre zsugorodó költségvetés pedig a mentett állatok napi ellátását is veszélyezteti. A sajtótájékoztatón Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos elmondta:

„A civil szervezetek és több mint harminc évtizedes tapasztalatuk nélkül ma Magyarországon nem lehetne állatvédelem. A mostani összefogás a felelős vállalkozók, a civilek és a celebek közös felelősségvállalása, ami remekül példázza, hogy az állatvédelem közös ügyünk”- emelte ki.

Havi támogatás a mobilelőfizetéssel

Hazánk legállatibb mobil szolgáltatója, a Netfone Telecom a környezetvédelem és az állatvilág elkötelezett támogatójaként új akciójával az állatvédelemben dolgozók mindennapjait szeretné megkönnyíteni. A Netfone új márkája, a Pettel segítségével a különböző állatvédő szervezetek folyamatos, havi jellegű támogatást kaphatnak. Az előfizetők a hamarosan induló www.pettel.hu weboldalon, a regisztráció során választhatják majd ki, hogy melyik szervezetet szeretnék támogatni a Pettel-nél töltött időszak alatt.

„Az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetségének aktív támogatásával és közreműködésével 2023. áprilisában indítottuk el a csatlakozási pályázatot. Ennek eredményeként sikerült szerződéseket kötnünk 31 szervezettel. Az idén még legalább egyszer megnyitjuk majd a pályázási lehetőséget. Magyarországon szerencsére óriási azon tömegek száma, akik fontosnak tartják az állatvédelmet és általánosságban az állatok jólétének kérdését. Biztos vagyok benne, hogy közösen sokat segíthetünk majd a rászoruló állatokon” – árulta el Kun István, a Netfone alapító-tulajdonosa.

Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője beszédében kiemelte, több, mint 300 állatvédő szervezet tevékenykedik az országban, közülük azonban csak a transzparensen és felelősen működő alapítványok kerülhetnek a Pettel támogatási listájára.

Az alap támogatás tarifacsomagtól függetlenül havonta nettó 300 Forint, ezt az összeget a havidíj minden esetben magában foglalja. A szervezetek havonta egyszeri átutalással, összesítve kapják majd meg a támogatásokat aszerint, hogy hány ügyfél választotta őket a szerződés során. Az alap támogatáson felül az előfizetőknek lehetősége van további támogatásra is, 250, 500, 750 vagy 1000 forint értékben- ez az extra költség kiszámlázásra kerül hónap végén.

A kezdeményezés mellé hazai hírességek is odaálltak, a csütörtöki alkalmon Terecskei Rita, a Zanzibár énekesnője, valamint Xantus Barbara, Árpa Attila és Sipos Tomi az Irigy Hónaljmirigy tagja is részt vett.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…