2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Pest megyei hírek
  • »
  • Együtt tesszük biztonságossá: a közösségi közlekedést népszerűsíti a BKK új kampánya

Együtt tesszük biztonságossá: a közösségi közlekedést népszerűsíti a BKK új kampánya

A koronavírus-járvány idején is érdemes a közösségi közlekedést választani, akár munkába, akár iskolába, a szabadba, vagy egy baráti programra indulunk. A közlekedési szolgáltatók a járművek rendszeres fertőtlenítésével, az utasok pedig a kötelező maszkviselési szabály betartásával teszik biztonságossá az utazást – erre hívja fel a figyelmet Király Lili szépségkirálynő, modell a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. új, a közösségi közlekedési szolgáltatást népszerűsítő kampányában.

 

A koronavírus-járvány alapjaiban változtatta meg mindennapjainkat, és ez alól a közlekedés sem kivétel. Tavasszal, a pandémiás helyzet tetőzésekor sosem látott mértékben esett vissza a BKK járatainak utasszáma, hiszen a járvány által kényszerűn megváltozott szokásaink nem kedveztek a közösségi közlekedés használata iránti bizalomnak sem. A Fővárosi Önkormányzat és közlekedési cégei, a BKK, a BKV és a VT-Arriva azonban a legtöbbet megteszik azért, hogy a lehető legmagasabb szintű biztonságot nyújtsák. A járműveket, azok légkondicionáló berendezéseit, a metróállomásokat, a jegyautomatákat a lehető legsűrűbben fertőtlenítik és a még mindig alacsonyabb utasszámtól függetlenül bőséges kapacitással, sűrűn indítják a járatokat.

 

A Király Lili modell, korábbi Miss Balaton szépségkirálynő arcával fémjelzett, főszereplésével készült kampány arra is felhívja a figyelmet, hogy a járvány kockázatait csak közös erővel tudjuk minimálisra csökkenteni: a biztonságos utazás érdekében az utasoknak be kell tartaniuk járványügyi szabályokat, azaz a közösségi közlekedési járatokat csak maszkban, vagy arcukat kendővel, esetleg sállal eltakarva használhatják. A maszk kizárólag akkor nyújt védelmet, ha helyesen, szájunkat és orrunkat a lehető legjobban eltakarva hordjuk, hiszen így akadályozza meg, hogy belélegezzük a vírust. A kötelező előírás betartásával nemcsak magunkat védjük meg, de az utastársaik egészségét is óvjuk, mivel a vírus akár két hétig is lappanghat, illetve a fertőzöttek jelentős része tünetmentesen esik át a betegségen.

 

A szükséges óvintézkedések betartásával tehát továbbra sem jelent veszélyt a közösségi közlekedés használata, ezért a közlekedési szolgáltatók várnak vissza minden utast, hogy újra biztonságban, együtt közlekedjünk a munkába, az iskolába, a szabadba, vagy egy baráti programra.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…