2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

BUDAPESTEN RENDEZIK KÖZÉP-EURÓPA LEGNAGYOBB FENNTARTHATÓSÁGI RENDEZVÉNYÉT

Közép-Európa legnagyobb eseménye és szakmai rendezvénye a világ jövőjéről, a fenntarthatóságról. Széles körben alkalmazható, innovatív és pragmatikus megoldásokkal. A Planet Budapest 2021 célja, hogy a visegrádi országokkal együttműködésben hozzájáruljon a fenntartható fejlődési fordulathoz. Planet Budapest 2021 – Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó – Alakítsuk együtt a jövőnket!

 

A program fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

 

„A jövő már a tegnapi cselekedeteinkkel elkezdődött. Most az a kérdés, hogy milyen irányba fordul, s ez még tőlünk függ. Ehhez kínál eszközt és tudást a Planet Budapest 2021.” – nyilatkozta az államfő.

 

A Planet Budapest 2021 programjai:

 

Fejlődés harmóniában a természettel – Fenntarthatósági Expó

A környezeti fenntarthatóságra nyitott vállalatok és startupok részvételével megrendezendő Expó célja, hogy az évszázadok tapasztalatait, tudását, és a kihívásokra megoldást kínáló új technológiákat, innovációkat együttesen mutassa be.

 

A Fenntarthatóság Univerzuma – Világtalálkozó

Állam- és kormányfők, kormányzati döntéshozók, nemzetközi szervezetek elismert szakértői, valamint a tudományos és az üzleti világ képviselői vitatják meg a fenntartható vízgazdálkodás, az élelmiszertermelés, a hulladékgazdálkodás, az energia és a közlekedés témaköreit. Az esemény célja, hogy kézzel fogható, elérhető és költséghatékony válaszokat adjon a fenntartható fejlődés terén tapasztalható kihívásokra.

A Te Bolygód – Közönségprogramok a fenntarthatóságról

Az ismeretterjesztő élményközpont olyan megoldásokat mutat be, amelyek során a résztvevők átélhetik „a jövő mindennapjait”, megtapasztalhatják, felfedezhetik, hogy milyen lesz a jövő lakása, iskolája, városa, vagy éppen azt, hogy milyen fenntartható forrásból származó élelmiszereket fogyasztunk majd.

 

 

A Jövő Hősei – Ifjúsági élményprogram a fenntarthatóságról

A rendezvény egyik kiemelt célkitűzése, hogy a gyermekek és a fiatal korosztály figyelmét is felhívja a fenntartható életmód fontosságára. Az esemény olyan szabadidős programot kínál az általános- és középiskolás diákcsoportok, valamint a családok számára, amelyben az ismeretterjesztés és a szórakoztató időtöltés kéz a kézben járnak.

 

„A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a találkozások expója. Találkozás a jövővel, új technológiákkal, lehetőségekkel, találkozás a személyes részvétel fontosságával, és találkozó gyermekeink, unokáink esélyeivel. Kormányzatok, nemzetközi finanszírozási szereplők, a tudományos élet szereplői, és mi magunk lehetünk e találkozás fókuszában. A Világtalálkozó kiemelt célja a ma fiataljainak megnyerése közös céljainknak, egy élhető, biztonságos és barátságos életmód kialakításához.  Különösen itt, Közép-Európában” – hangsúlyozta Joó István helyettes államtitkár, a Planet Budapest 2021 lebonyolításáért felelős kormánybiztos.

 

A Planet Budapest 2021 rendezvényeinek a Hungexpo ad otthont 2021 decemberében.

 

További információ: www.planetbudapest.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek