2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Pest megyei hírek
  • »
  • A XVIII. kerület ötezer forint értékű vásárlási utalványt biztosít a 65 év feletti kerületi lakosoknak karácsony előtt

A XVIII. kerület ötezer forint értékű vásárlási utalványt biztosít a 65 év feletti kerületi lakosoknak karácsony előtt

Ahogy az ország nagyobb települései és a főváros, úgy a 18. kerület is sokadszorra szembesült azzal, hogy a koronavírus-járvány tombolása idején a kormány semmilyen segítséget nem biztosított az önkormányzatoknak. A családok, kisvállalkozók, a gazdaság segítése helyett bosszúköltségvetést, a települések kifosztását és kaotikus pánikintézkedéséket kaptunk a kormánytól.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata ezért úgy döntött, hogy megfontolt, biztonságos intézkedésekkel védi meg az itt élőket, továbbra is a kormány helyett végezve el a munkát. A családok biztonsága érdekében garantáljuk az önkormányzati szférában dolgozók számára a 100%-os táppénzt, ha pozitív teszt miatt kiesnek a munkából. Új módon oldottuk meg a hagyományos karácsonyi csomagosztást is: a Posta már kézbesíti azoknak a 65 év feletti kerületi lakosoknak az összesen több mint 15 ezer darab 5000 forintos utalványt, akik ezt igényelték. Az utalvánnyal az eddigi személyes, tömeges és ezért a jelen helyzetben életveszélyes csomagosztást váltottuk ki, védve időseink életét. A csomagolás, szállítás, osztás költségei is beépültek az idei juttatásba, így annak értéke duplája, mint az eddigi években volt.

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek