2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

A járművek kijelzőivel is segíti a BKK a mentők munkáját

Rendkívül hasznos újítással segíti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkáját: a járművek külső kijelzőjén megjelenő „Mentőre vár” feliratnak köszönhetően a mentők könnyebben odatalálhatnak az úti céljukhoz.

 A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több szempontból is hasznos újítást vezetett be, amikor eleget tett az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kérésének.

 

A járművezetők és a forgalomirányító diszpécserek a Műszaki pihenő, a Különjárat, a Tanulójárat vagy a Szerelőre vár feliratok mellett már kiírhatják a járművek kijelzőire a Mentőre vár feliratot is, hogy segítsék a mentők munkáját.

 

„Baleset vagy utasrosszullét esetén a Mentőre vár felirat megjeleníthető a jármű külső kijelzőjén, így a mentők könnyebben és gyorsabban megtalálják az érintett járművet a zavar helyszínén, illetve egy forgalmas végállomáson” – tájékoztatott Borsi Dávid, a BKK szóvivője.

 

A Mentőre vár felirat kiválasztásakor a jármű kijelzőjéről törlődik a viszonylatszám és valamennyi utastájékoztató felületen – a jármű kijelzőin, a közterületi kijelzőkön és az utazástervezőn is – a „Mentőre vár” célállomás jelenik meg.

 

A BKK-nak egy évben csaknem ezerszer kell mentőt hívnia a járművekhez, naponta ugyanis 2-3 esetben szorul utas orvosi ellátásra.

 

A járművek nemcsak feliratokkal, hanem hangos üzenetekkel is tájékoztatnak. A tárolt felvételek többek között helyes maszkviselésre ösztönzik az utasokat; jelzik, hogy nem tud a jármű a megállóba állni, klíma működik; vagy adott esetben arra figyelmeztetnek, hogy az ajtók záródnak és érdemes kapaszkodni.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum