2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

A járművek kijelzőivel is segíti a BKK a mentők munkáját

Rendkívül hasznos újítással segíti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkáját: a járművek külső kijelzőjén megjelenő „Mentőre vár” feliratnak köszönhetően a mentők könnyebben odatalálhatnak az úti céljukhoz.

 A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több szempontból is hasznos újítást vezetett be, amikor eleget tett az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kérésének.

 

A járművezetők és a forgalomirányító diszpécserek a Műszaki pihenő, a Különjárat, a Tanulójárat vagy a Szerelőre vár feliratok mellett már kiírhatják a járművek kijelzőire a Mentőre vár feliratot is, hogy segítsék a mentők munkáját.

 

„Baleset vagy utasrosszullét esetén a Mentőre vár felirat megjeleníthető a jármű külső kijelzőjén, így a mentők könnyebben és gyorsabban megtalálják az érintett járművet a zavar helyszínén, illetve egy forgalmas végállomáson” – tájékoztatott Borsi Dávid, a BKK szóvivője.

 

A Mentőre vár felirat kiválasztásakor a jármű kijelzőjéről törlődik a viszonylatszám és valamennyi utastájékoztató felületen – a jármű kijelzőin, a közterületi kijelzőkön és az utazástervezőn is – a „Mentőre vár” célállomás jelenik meg.

 

A BKK-nak egy évben csaknem ezerszer kell mentőt hívnia a járművekhez, naponta ugyanis 2-3 esetben szorul utas orvosi ellátásra.

 

A járművek nemcsak feliratokkal, hanem hangos üzenetekkel is tájékoztatnak. A tárolt felvételek többek között helyes maszkviselésre ösztönzik az utasokat; jelzik, hogy nem tud a jármű a megállóba állni, klíma működik; vagy adott esetben arra figyelmeztetnek, hogy az ajtók záródnak és érdemes kapaszkodni.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek