2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

3 hónap fizetési haladék az önkormányzati üzleteket bérlő vállalkozásoknak

Közlemény: 3 hónap fizetési haladék az önkormányzati üzleteket bérlő vállalkozásoknak.

A veszélyhelyzet miatt több vállalkozás is nehéz helyzetbe került. Az üzletek forgalma drasztikusan csökkent. Sokan már korábban bezártak, mert a működésük lehetetlenné vált. A kijárási korlátozás csökkentette azoknak az üzleteknek a számát, ahová el lehet menni, így további vállalkozások kerültek nehéz helyzetbe.

Közös érdek, hogy ezek a nehézségek csak átmenetiek legyenek. Az önkormányzat is azt szeretné, hogy a veszélyhelyzet végével ezek a vállalkozások folytathassák a működésüket. Tisztában vagyunk vele, hogy ehhez most a mi segítségünkre is szükség van.

Ezért döntött úgy az erzsébetvárosi önkormányzat, hogy 3 hónapig nem szedi be a bérleti díjat azoktól a vállalkozásoktól, amelyeknek forgalmát a vonatkozó kormányrendeletek (itt és itt) hátrányosan érintik, mert

–          korlátozták a nyitva tartását;

–          az általános kijárási korlátozás miatt nem számíthatnak forgalomra.

A fizetési haladék 2020. április 1-jétől 2020. június 30-áig tart. A fizetési moratórium alatt meg nem fizetett bérleti díjat 2020. augusztus 1-jétől legfeljebb 9 havi részletben kell a bérlőnek megfizetnie.

Haladékot azok a bérlők kérhetnek, akiknek

–          2020. március 16-án érvényes bérleti szerződésük volt az önkormányzattal, és

–          vállalják, hogy nem szüntetik meg a szerződésüket a moratórium alatt, illetve mindaddig, amíg a moratórium alatt összegyűlt tartozást ki nem fizették.

Jelen pillanatban senki se tudhatja, meddig tart a járvány. Ezek a könnyítések most 3 hónapra szólnak. Ha azonban a veszélyhelyzet miatt a vállalkozások még hónapokig nem nyithatnak ki, az önkormányzat természetesen mérlegelni fogja a fizetési haladék meghosszabbítását.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…