2024. 03. 19. kedd

József, Bánk
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Oszvald Marika mikulás jelmezben

Oszvald Marikának nem kell a szomszédba mennie, ha egy kis játékosságról van szó. A színésznő rajong unokájáért, ha kell Mikulásjelmezt is ölt, hogy mosolyt csaljon az arcára, így attól sem riadt vissza, hogy az ablakon másszon be. Ezt a trükköt pár hónapja ízületi problémái miatt nem tudta volna bevetni, de mint mindere, arra is megtalálta a megoldást.

Gyermekkorában a december felejthetetlen élményeket tartogatott Marika számára. Szülei mindent megtettek, hogy varázslatos legyen számára az ünnep, ő most ugyanezt a csodát szeretné megteremteni unokájának.

„Ez az év nagyon különleges az életemben, mert megszületett Vince unokám. Azt tervezem, hogy barátságos Télapó néninek öltözöm a kedvéért, imádom a humort és a játékosságot, így ez könnyedén belefér. Remélem, hogy nem ijesztem majd meg. Apukám mesélte, hogy ő is beöltözött gyerekkoromban Mikulásnak, és én nagyon rácsodálkoztam, amikor belépett a szobába. Aztán rögtön észbe kaptam és mondtam neki, hogy »Mikulás bácsi, én jó voltam!« – emlékezett vissza Marika, aki igyekszik minden pillanatot megélni.

„Nagyon szeretek vele lenni, dajkálni őt, viszont már egyre súlyosabb. A vállamban van egy kis rotátorköpeny probléma, emiatt és a korábbi ízületi bajaim miatt elkezdtem egy gyógynövényes regenerálókúrát, ami nagyban elmulasztotta a fájdalmamat. Csupa olyan gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító van benne, amit már időszámításunk előtt is használtak, egyiptomi és kínai receptúrákban. A fűzfakérget a reuma ellen, az indiai tömjénfát a gyulladás kezelésére, a violát az ízületi bajokra. Jól érzem magam a bőrömben, így tényleg minden mókában benne tudok újra lenni, akár az ablakon is bemászom Mikulásjelmezben is. Visszakaptam a mozgásom és a szabadságom, ami nem csak a munkámhoz, de a boldogságomhoz is kell. A játékosság nem áll távol tőlem, még 70 éves koromra is megmaradtam gyereknek egy bizonyos fokig. Koncentrálok is rá, hogy ez ne vesszen el, hiszen akárhány éves az ember, játszani mindig jó” – mesélte nevetve a színésznő. Oszvald Marika nagyon szereti az év végi ünnepeket, úgy gondolja ez azért lehet, mert a szülei gyermekkorában ebben az időszakban igazi csodavilágot varázsoltak számára.

„Annak idején az én gyerekkoromban kitisztítottuk a cipőnket, de olyan tisztára, hogy a Mikulás bácsi nehogy megszóljon. Ötödikén este kitettük, hatodikán benne volt az ajándék. Nem volt nagy dolog, de annak a varázslata, ahogy belekerült, mindent jelentett. Most az unokámnak is megpróbáljuk nagyon széppé tenni az ünnepet. Olyan közeget szeretnénk teremteni neki, ami megmosolyogtatja, mert az minden bajt, fájdalmat feledtet” – meséli az életvidám szubrett.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…

További cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…