2024. 05. 15. szerda

Zsófia, Szonja
1 EUR 386 HUF
1 GBP 449 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Ónos eső – Harmadfokú riasztást adtak ki az Északi-középhegység és Pest vármegye egyes részeire

Ónos eső – Harmadfokú riasztást adtak ki az Északi-középhegység és Pest vármegye egyes részeire

Tartós, több órás ónos eső veszélye miatt a legmagasabb, harmadfokú (piros) riasztást adta ki az Északi-középhegység egyes részeire és Pest vármegye északkeleti járásaira az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök este.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták, az Északi-középhegységben és tágabb térségében az esti órákban egyre nagyobb területen vált intenzív ónos esőbe a csapadék. Pest vármegye északkeleti területein, Nógrádban, a Mátra és a Bükk térségében 5 millimétert meghaladó ónos eső valószínű, de tágabb térségükben is számottevő mennyiségre lehet számítani.
Az ónos csapadék intenzitása a késő esti óráktól kezd csökkenni, ezzel együtt fokozatosan mérséklődik a területi kiterjedése is – írták.
A meteorológiai szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest vármegye egyes járásaira adta ki a legmagasabb fokú riasztást a tartós ónos eső veszélye miatt.

 

Folyamatos a síkosság-mentesítés Miskolcon, a műveletben száz fő vesz részt

 Miskolcon kora délelőtt óta havazik, az elmúlt időszakban több centiméter hó hullott. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. öt szóró- és rakodógépe van szolgálatban. A társaság először a tömegközlekedést érintő útvonalakat tisztítja, ezt követi majd a főbb gyűjtő- és mellékutak síkosság-mentesítése.

A Városgazda szakemberei folyamatos összeköttetésben vannak az MVK, a mentők, a tűzoltók és a katasztrófavédelem diszpécser szolgálatával, hogy az utak állapotáról még pontosabb képet kapjanak, illetve, ahol szükséges, elvégezzék a síkosság-mentesítést. Az MVK információi alapján délután a Varga-hegyen több szakaszon is félpályás útlezárás volt az elakadt autók miatt, ez nehezítette a tömegközlekedést.

Reggel 6-tól már készenlétben voltak a Városgazda dolgozói a kézi síkosság-mentesítés megkezdésére. A műveletben két műszakban 100 fő vesz részt, kiemelten figyelve a főutcára, a busz és villamosmegállókra. A hosszú járdaszakaszokon kisgépekkel takarítanak, ilyen helyszínek a belváros, a Győri kapu, a Kiliáni városrész és az Avas.

Az útviszonyok gyorsan változhatnak, éjszakára ónos eső is várható, ezért a szakemberek óvatosságra intik az autósokat – kérik őket, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szemben a forgalommal
Sávot és irányt is tévesztett az a lengyel kamionos, aki néhány kilométer hosszan szemben haladt a forgalommal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bev…

További cikkek

Nyári zsongás a belvárosban
Ilyen az, amikor beszippant a belváros - Top 5 program Bár az ország fővárosa egész évben fantasztikus programokat nyújt, ahogy igazán nyáriasra fo…
Szemben a forgalommal
Sávot és irányt is tévesztett az a lengyel kamionos, aki néhány kilométer hosszan szemben haladt a forgalommal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bev…