2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Ónos eső – Harmadfokú riasztást adtak ki az Északi-középhegység és Pest vármegye egyes részeire

Ónos eső – Harmadfokú riasztást adtak ki az Északi-középhegység és Pest vármegye egyes részeire

Tartós, több órás ónos eső veszélye miatt a legmagasabb, harmadfokú (piros) riasztást adta ki az Északi-középhegység egyes részeire és Pest vármegye északkeleti járásaira az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök este.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták, az Északi-középhegységben és tágabb térségében az esti órákban egyre nagyobb területen vált intenzív ónos esőbe a csapadék. Pest vármegye északkeleti területein, Nógrádban, a Mátra és a Bükk térségében 5 millimétert meghaladó ónos eső valószínű, de tágabb térségükben is számottevő mennyiségre lehet számítani.
Az ónos csapadék intenzitása a késő esti óráktól kezd csökkenni, ezzel együtt fokozatosan mérséklődik a területi kiterjedése is – írták.
A meteorológiai szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest vármegye egyes járásaira adta ki a legmagasabb fokú riasztást a tartós ónos eső veszélye miatt.

 

Folyamatos a síkosság-mentesítés Miskolcon, a műveletben száz fő vesz részt

 Miskolcon kora délelőtt óta havazik, az elmúlt időszakban több centiméter hó hullott. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. öt szóró- és rakodógépe van szolgálatban. A társaság először a tömegközlekedést érintő útvonalakat tisztítja, ezt követi majd a főbb gyűjtő- és mellékutak síkosság-mentesítése.

A Városgazda szakemberei folyamatos összeköttetésben vannak az MVK, a mentők, a tűzoltók és a katasztrófavédelem diszpécser szolgálatával, hogy az utak állapotáról még pontosabb képet kapjanak, illetve, ahol szükséges, elvégezzék a síkosság-mentesítést. Az MVK információi alapján délután a Varga-hegyen több szakaszon is félpályás útlezárás volt az elakadt autók miatt, ez nehezítette a tömegközlekedést.

Reggel 6-tól már készenlétben voltak a Városgazda dolgozói a kézi síkosság-mentesítés megkezdésére. A műveletben két műszakban 100 fő vesz részt, kiemelten figyelve a főutcára, a busz és villamosmegállókra. A hosszú járdaszakaszokon kisgépekkel takarítanak, ilyen helyszínek a belváros, a Győri kapu, a Kiliáni városrész és az Avas.

Az útviszonyok gyorsan változhatnak, éjszakára ónos eső is várható, ezért a szakemberek óvatosságra intik az autósokat – kérik őket, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…