2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Nem csak a művészethez, hanem az informatikához is ért Lola

Nem csak a művészethez, hanem az informatikához is ért Lola

Legnagyobb hiányosságát is leleplezte egy teszt

Korsós Judit Lola 10 éves kora óta van reflektorfényben, így a közönség könnyedén azt hihette, hogy a színpadra, kamerák elé született. Az igazság az, hogy az énekes-műsorvezető nem mindig csak a művészettel foglalkozott: angol-informatikát tanult a gimnáziumban és a mai napig tud weboldalakat készíteni. Egy teszt azt is megmutatta neki, hogy milyen informatikai irány áll hozzá a legközelebb.

Lolát sokat foglalkoztatja az a kérdés, hogy vajon mi alapján talál rá az ember a hozzá leginkább illő szakmára. Így ő maga még egy „Milyen informatikai szakma illene hozzád?” tesztet is megcsinált az itmap.hu-n, aminek az eredménye saját bevallása szerint ijesztően pontos lett.

„Kiderült rólam, amit talán mindig is tudtam, csak nem mertem kimondani. Szeretek közösségben dolgozni, ahol fontos vagyok, ahol szavam van. Erős vagyok a vezetői szerepekben, ugyanakkor az élet azon területein, ahol le kell ülni és tíz percnél tovább kell koncentrálni, ott vannak hiányosságaim.” – mesélte Lola, aki hozzátette: ennek ellenére el tudná képzelni magát akár valamilyen IT-s munkakörben is. Ehhez pedig még némi alapképzettsége is van.

Weboldalakat is tud készíteni

Kevesen tudják, hogy Lola a gimiben angol-informatika szakra járt, és bár kifejezetten tehetségesnek bizonyult a monitorok előtt, végül más karriert választott.

„Akkoriban családilag úgy gondoltuk, hogy jó lesz nekem ez az informatika, de a végére csak az angol maradt. Az informatika oktatás abból a szempontból viszont nagyon hasznosnak bizonyult, hogy én magam is megkedveltem és megtanultam számos elemét. Azóta is tudok például alapszintű weboldalakat készíteni, aminek sokszor hasznát vettem az életben. Valószínűleg a nullákból és egyesekből álló programozással lennének gondjaim, de a kreatív informatikai megoldások kifejezetten érdekelnek. Ha valami miatt új szakmát kellene választanom, még az is lehet, hogy a weboldalak tervezése felé indulnék el.” – mondta az énekes-műsorvezető.

Lola arról is beszélt, hogy először mindig próbál ellenállni a technikai újdonságoknak, de végül azért megtanulja és használja őket. Vele ellentétben a fiatalabb generációk már sokkal könnyedebben veszik az akadályokat, ami sok szempontból előnyös nekik az életben.

„Engem lenyűgöz, amikor látom az unokaöcsémet vagy az unokahúgomat, hogy nekik már milyen magától értetődő a technika. Van egy természetes vonzódás bennük a technológia iránt, emiatt azt gondolom, sokkal több mindenre lesznek képesek. Belőlük lehet akár egy nagyon jó programozó, arra mindig szükség lesz.” – tette hozzá Lola.

Hiánypótló weboldal az IT-s szakmákhoz

Bár a legtöbben úgy vélik, hogy az IT-s világban csak programozók dolgoznak, ez téves elképzelés. Sok másféle izgalmas pozíció is várja az érdeklődőket, köztük olyanok is, amelyek a kódolás ismerete helyett inkább kreativitást vagy szervezőkészséget igényelnek. Több mint 80 informatikai szakmát mutat be és tesztekkel is segít eligazodni közöttük az itmap.hu nevű frissen indult IT orientációs portál, ahol Lola is felmérhette , milyen IT-s szakma illik hozzá a leginkább a képességei alapján. A teszt egy regisztrációt követően minden érdeklődő számára elérhető.

Az oldal szeretné megmutatni, hogy ma már nem csak egy-egy, nagyon fókuszban lévő állásról van értelme beszélni, hanem rendkívül sokszínű és különböző hátteret igénylő lehetőségekről van szó. Nem csak a pályakezdők, hanem azok számára is segítséget nyújtanak, akik már a felsőoktatásban tanulnak, vagy akiknek már megvan az informatikai tudásuk, de jelenlegi munkahelyükön úgy érzik, jobban is tudnák kamatoztatni az ismereteiket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek