2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Mit jelenthet a tengerimalac sírása?

Felnőttek és gyerekek is nagyon szeretik az apró, bohókás, vidám kis tengerimalacokat, hiszen nagyon aranyosak és játékosak. Sok kellemes percet szereznek a gazdiknak és nagyon szerethetők. Viszont néha nekik is vannak problémáik, esetleg betegségeik. És bármilyen hihetetlen, ilyenkor bizony sírnak a malackák!

 

Hogyan sír a kedvenced?

 

A tengerimalac tartása, gondozása nagyon szórakoztató tud lenni, és ha megfigyeled a viselkedését, sok érdekes és új ismeretet szerezhetsz a malacka “lelkivilágáról”.  Természetesen a sírás náluk nem könnyekkel és zokogással történik, de a tengerimalac szeme is lehet nedves, és ha ránézel, úgy tűnhet, mintha sírna.

 

Előfordulhat, hogy játék közben felsikolt, egy éles hanggal jelzi, hogy valami fáj, vagy valami nincs rendben. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy miért sír a tengerimalac? A sírás lehetséges okairól bővebben olvashatsz a Tengerimalac Webshop blogjában, itt most csak néhány nagyon gyakori okot sorolunk fel. Sok okot felismerhetsz magad is, és ha jó megoldást találsz a kedvenced gondjaira, egyre kevesebbet fog sírni és panaszkodni.

 

Éhség, fájdalom, félelem

 

A sírás egyik leggyakoribb oka az éhség. Az éhes tengerimalac hangosan kiabál. Célszerű a malackát mindennap azonos időben etetni, mondjuk reggel és este, ezzel biztonságérzetet kap, megszokja, hogy mindig kap enni, és már nem fog az ennivalóért sírni.

 

A tengerimalacoknak legtöbbször a foga fáj, és ezt éles sikoltással, sírással jelzik. Mivel rágcsálók, a foguk állandóan nő, ezért nagyon fontos, hogy a tengerimalac előtt mindig legyen megfelelő mennyiségű és minőségű széna, amit egész nap – és néha éjszaka is – kedvére rágcsálhat.

 

Egy másik fontos ok a sírásra a félelem, és mivel a tengerimalac a természetben zsákmányállat, nála gyakoribb jelenség az, hogy megijed valamitől, mint más állatoknál. Egy hangosabb zaj, egy idegen ember, a vihar hangjai, egy másik háziállat – főleg a macska – megjelenése mind félelmet kelthet az amúgy sem túl bátor kis állatban. Sokat segít a félelmek leküzdésében, ha csendes, nyugodt környezetet teremtesz a malackának, ahol el tud bújni és biztonságban érezheti magát.

 

Egyéb okok a sírásra

 

Bármilyen hihetetlen, ez az aranyos kis jószág is lehet dühös, és ezt is hangjelzéssel fejezi ki. Lehet, hogy a társára dühös valamiért, ez természetes jelenség, ahogy megszokják egymást, egyre ritkábban fordul elő.

 

A tengerimalac azt is sírással jelzi, ha fáradt és egyedül szeretne maradni. Erre jó megoldás lehet, ha a ketrecben kellemes búvóhelyek, kis házak, barlangok vannak elhelyezve, ahová elvonulhat pihenni.

 

Hangoskodik akkor is, ha a társaságodra vágyik, ha veled szeretne lenni, ha éppen játszani van kedve. Ilyenkor jólesik neki, ha csak néhány percre is, beszélgetsz és játszol vele, hogy érezze a gondoskodásodat és a szeretetedet.

 

A tengerimalac tartása sok tapasztalatot ad. Ha jó az összhang köztetek, egy idő után érteni fogod, mit fejez ki a hangjelzésekkel és meg tudod oldani a problémáit. Ha mégis elfordul, hogy nem találod a sírás okát, vidd el a kedvencedet az állatorvoshoz, ő biztosan segít!/X/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek