2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Március 15. – Orbán: nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa Magyarországot ebbe a háborúba -Márki-Zay:A hatalom a népé!

Március 15. – Orbán: nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa Magyarországot ebbe a háborúba -Márki-Zay:A hatalom a népé!

– Nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa Magyarországot ebbe a háborúba – jelentette ki a miniszterelnök március 15-ei ünnepi beszédében kedden a budapesti Kossuth Lajos téren. Orbán Viktor azt hangoztatta: aki a békére és a biztonságra szavaz, az a Fideszre szavaz.

A kormányfő – az ukrajnai háborúra utalva – úgy vélekedett: a baloldal „elvesztette a józan eszét”, és „holdkórosan beletámolyogna” egy kegyetlen, elhúzódó és véres háborúba. Szerinte a baloldal magyar katonát és magyar fegyvert akar küldeni a frontvonalba.
„Ezt nem fogjuk megengedni. Nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa Magyarországot ebbe a háborúba. Nem hagyjuk, hogy a baloldal katonai célponttá tegye Magyarországot, célponttá tegye az itthoni és a kárpátaljai magyarokat” – fogalmazott Orbán Viktor, aki a Parlament előtt felállított színpadon mondta el ünnepi beszédét a Békemenet résztvevői előtt.
Azt mondta, a magyarok jól tudják, „kik szokták bezsebelni az efféle háborúk hasznait”, de elég erősek vagyunk, és ellenállunk a baloldal és a mögöttük álló háborús bajkeverők terveinek.
Arról is beszélt, a legjobb pillanatban lett Magyarország köztársasági elnöke először nő. Idézte Novák Katalin megválasztott államfő gondolatát, miszerint a nők a békét akarják megnyerni, és nem a háborút. Ha véget akarunk vetni a háborúnak, ha azt akarjuk, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, hallgatnunk kell az asszonyokra – mondta, hozzátéve, hogy a nők nem Kelet és Nyugat harcát látják, hanem ukrán és orosz édesanyát, árván maradt gyermekeket, lelőtt családfőket, fiúkat és apákat, a szankciók kényszerítő ereje helyett pedig nélkülözést. Az édesanyák tudják, hogy húsz év kell egy ember felneveléséhez, de húsz másodperc elég az elpusztításához – jegyezte meg.
Leszögezte: Magyarországnak a háborúból ki kell maradnia, egyetlen magyar sem kerülhet az „ukrán üllő és az orosz pöröly közé”, ezért hazánk se katonát, se fegyvert nem fog küldeni a harcterekre.
Hangsúlyozta: a magunk érdekeit nekünk kell képviselnünk higgadtan és bátran, érdekünk pedig az, hogy „ne legyünk gyalogáldozat valaki más háborújában”. Úgy fogalmazott: Magyarország világok határán fekszik, errefelé a háborúkat nem értünk és nem a mi érdekünkben vívják, és akárki győz, mi rajtavesztünk. Közép-Európa csak egy sakktábla a világ nagyhatalmai számára, és Magyarország is csak egy bábú azon. Ha céljaik úgy kívánják, fel is áldoznak minket – tette hozzá.
Vannak országok, amelyek háborúval akarják elérni a céljaikat, de mi tudjuk, hogy az a legjobb háború, amit sikerül elkerülni. Oroszország az orosz érdekeket nézi, Ukrajna pedig Ukrajnáét, de az Egyesült Államok és Brüsszel sem fog magyar fejjel gondolkodni, magyar szívvel érezni – jelentette ki.
Emlékeztetett, Ukrajnában, ahol kitört a háború, magyarok százezrei élnek, a katonáknak és rendőröknek pedig a déli határ mellett most már „a keleti határunk biztonságát is fegyverrel kell garantálniuk”.
Az ország minden idők legnagyobb humanitárius segélyprogramját működteti, közben pedig „itt dörömböl az ajtónkon a Nyugat-Európában már pusztító energiaválság”. Két évünk ráment, hogy végre legyőzzünk egy száz éve nem látott világjárványt. „S ha mindez nem lenne elég, itt van még nekünk a magyar baloldal is. A veszélyek korába léptünk. „Most nincs helye a hibázásnak, nincs tere a kapkodásnak, és nem engedhetünk meg magunknak egyetlen rossz döntést sem” – jelentette ki.
Hangsúlyozta azt is: a háborús veszély nem csökkenti, hanem növeli, sőt, „az egekbe emeli” a választás tétjét.
„Békepárti jobboldal vagy háborús baloldal? Építkezés vagy rombolás? Előre vagy hátra? Mi azt mondjuk, őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát. Aki a békére és a biztonságra szavaz, az a Fideszre szavaz” – mondta.
Kijelentette: Magyarország segít a menekülteknek, de továbbra is elutasítja a migrációt. Szerinte keresztény szívvel kell éreznünk, és magyar fejjel kell gondolkodnunk. „Most mindenki láthatja a különbséget. A szomszédból harcok elől, összekapkodott csomagokkal és gyerekkel menekülő rémült nők, és a több ezer kilométerről érkező, határunkat megostromló migránsok között” – mondta.
Orbán Viktor a teret és a környező utcákat megtöltő hallgatóságát arra emlékeztette: „143 napja, október 23-án találkoztunk legutóbb”, és „akkor azért jöttünk össze, hogy megüzenjük az ismét kormánykerék mögé vágyakozó baloldalnak, hogy nem oda Buda, sőt most már, ha jól látom az esélyeket, nem oda Pest sem”.
Közölte: „megüzentük, nem hagyjuk, hogy visszarántsák hazánkat a baloldali rémálomba, ahonnan 12 éve kimentettük”, és „nem engedjük, hogy ismét csődbe vigyék Magyarországot”. Magyarországnak előre kell mennie és nem hátra, és „mi itt a jobboldalon nem vagyunk jámbor lúzerek, akik megijednek a baloldal mögött álló, mégoly befolyásos nemzetközi médiától, a brüsszeli bürokratáktól vagy a mégoly gazdag Soros Györgyöktől” – fogalmazott. Hozzátette: „megüzentük, hogy harcolni fogunk”.
Úgy vélte, jól is harcoltak, „erőnk és esélyeink napról napra nőnek”. Azt mondta, nem is emlékszik, „mikor álltak utoljára ilyen jól a csillagok 19 nappal a választás előtt”.
A miniszterelnök, a Fidesz elnöke azt mondta megmutatták az erejüket, és ez meghozta az eredményt: „ellenfeleink a legmélyebb tanácstalanság állapotában és a szétesés határán billegnek”. „Az üstökösnek hitt miniszterelnök-jelöltjük mára csak egy földbe csapódott, kihűlt kődarab.” Megjegyezte: együtt sóhajt az ország, „micsoda szerencse, hogy most nem ezeknek a kezében van Magyarország kormányrúdja”.
Kitért arra: „végső kétségbeesésükben” idehívták Donald Tuskot is Lengyelországból, „idehozták azt a lengyelt, akit otthon is szégyellnek, aki először szétverte a saját pártját Lengyelországban, aztán szétverte az Európai Néppártot Brüsszelben”.” MTI

Márki-Zay Péter:Egyetlen jó választásunk van, a Kelettel szemben Európát választani

https://www.facebook.com/jovotv.hu/videos/732830101019139

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…
Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …

További cikkek

Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…