2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Magyar találmányt kap ajándékba a pápa

A rezidenciáján kezelheti tovább magát az egyedülálló lézertechnológiával a szentatya

Egy év után nemrég többek között egy speciális lágylézer technológiának köszönhetően állhatott fel a kerekesszékből Ferenc pápa. A szentatyának súlyos ízületi kopás és az ezzel járó gyulladás miatt akadtak gondjai a mozgással, amit kórházban kezeltek lágylézerrel, ám egy magyar kutató-fejlesztő cégnek köszönhetően a pápa immár a saját rezidenciáján folytathatja a kezelést.

A lágylézerek orvosi alkalmazását az 1970-es években kezdte el fejleszteni Dr. Mester Endre és Dr. Rózsa Károly, mára pedig igazi hungarikummá nőtte ki magát az a találmány, amit az évek során tökéletesítettek.

„A lágylézert régóta alkalmazzák a gyógyításban, ám sokáig problémát okozott a használatánál, hogy a lézerfény nagyon veszélyes a szemre. Dr. Mester Endre és édesapám, Dr. Rózsa Károly azonban az évekig tartó kutatásoknak és fejlesztéseknek köszönhetően sikeresen kiküszöbölte ezt a problémát. 2012 óta gyártunk olyan lágylézer-készülékeket, amelyek otthon is biztonsággal alkalmazhatóak, ebből visz most Dr. Mester Endre fia, Dr. Mester Ádám egy készüléket a szentatyának” – tájékoztatott a kutató-fejlesztő cég tulajdonosa, Rózsa Tamás villamosmérnök.

Ha nem megoldás a műtét, sokat segíthet a terápia

Rózsa Tamás arra is kitért, hogy a lágylézer-terápia rengeteget segít az olyan mozgásszervi problémák enyhítésében, mint amellyel a pápa is küzd.

„Sok porckopással küzdő betegnek, főleg, ha valamilyen társ betegsége is van, nem megoldás a műtét, mert nem végezhetik el az operációt a kockázatok miatt. Ezekben az esetekben kulcsfontosságú, hogy hosszútávon is biztonságosan alkalmazható módszerrel csökkentsék a fájdalmukat, ebben nyújt segítséget ez a lézertechnika. Sajnos ez a betegség magától nem gyógyul meg és a pápa esetében is valószínűleg az volt a cél, hogy minél kevesebb legyen a fájdalom és a mozgás se okozzon problémát” – tette hozzá a szakember.

A sejtek szintjén hat

A lágylézer technológia azért egyedülálló, mert a sejtek szintjén hat, emiatt számos egészségügyi problémára jelenthet hatékony megoldást.

„Dr. Mester Endre a lágylézert először a cukorbetegek lábszárfekélyére alkalmazta nagy hatékonysággal, és ezen a területen ma is csodás eredményeket lehet elérni ezzel a kezelési módszerrel. De ugyanígy az egyes bőrproblémák, felfekvések vagy épp a fogászati gyulladások, fájdalmak kezelésének terén is hihetetlenül hatékony, nem beszélve a mozgásszervi problémákról. Számos élvonalbeli sportoló sérülésből való felépülését könnyítette és gyorsította már meg a lágylézer technológia.

Meglepetés lesz a pápának

A pápa magyarországi látogatása alkalmával fogadja Dr. Mester Ádámot, aki a cég egyik csúcstechnológiás készülékét viszi ajándékba a szentatyának.

„Ez az az eszköz, ami az élvonalbeli sportolók kezelésében is nagyon fontos szerepet játszik egy-egy sportsérülés után. A Safe Laser technológiás eszköz előnye, hogy otthon is lehet alkalmazni, míg egy kórházi lézeres kezelésre jó esetben is 5-6 hetet kell várni. A mozgásszervi sérüléseknél nagyon fontos, hogy a kezelés időben elkezdődjön és a javuló állapot fenntartásához rendszeres kezelések szükségesek, ezért Ferenc pápa esetében is nagy könnyebbség lehet, hogy nem kell a kórházba látogatnia a kezelésekre. Ha jól tudom egyébként, a pápa nem tud az ajándékról, a készülék meglepetés lesz majd a számára” – tette hozzá Rózsa Tamás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…
Megtisztította a bankszámláját
Ismét lecsapott egy álbankár, egy bükkábrányi sértett számláján lévő közel 15 millió forint vált köddé. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapi…

További cikkek

Ezek most a legnépszerűbb motorok
Japán márkák a top 3-ban A jó idő beköszöntével kilőtt az érdeklődés a használt motorbiciklik iránt, és látszólag ebben a kategóriában kevésbé áré…