2022. 09. 28. szerda

Vencel
1 EUR 412 HUF
1 GBP 456 HUF

Lezárt ügyek: Rablás miatt kell felelnie

Az Ózdi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 55 éves svájci állampolgárságú férfival szemben.

A gyanúsított 2021. szeptember 8-án 21 óra 30 perc körül megjelent egy ózdi családi háznál, ahol a bejárati ajtó ablakát nyitva találta. Ekkor a férfi a nyílászárón benyúlva a zárban lévő kulccsal kinyitotta az ajtót és kutatni kezdett a lakásban, miközben az otthon tartózkodó – és akkor éppen felébredő – 75 éves házigazda szemébe fújt egy gázspray-vel. Ezek után az elkövető folytatta az értéktárgyak utáni kutatást, de időközben a sértett telefonált a fiának, aki hazaérkezett, így a rabló az addig megtalált készpénzzel együtt egy ablakon kimászott és elmenekült.

A járőrök a bejelentést követően a helyszín közelében egy bokorba bújva találták meg az elkövetőt, akit elfogtak és előállítottak az Ózdi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe is vették.

A rendőrök az eljárás során lefoglalták, majd visszaadták az eltulajdonított készpénzt a jogos tulajdonosának.

Az ügyben szükséges eljárási cselekményeket az Ózdi Rendőrkapitányság elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A hagyományoknak megfelelően 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról, a költőről elnevezett könyvtárban (…
Aludj jól, hogy jól láthass!
Szemészeti problémákat is okozhat az alvászavar Aludni jó. Gyakran mondogatjuk is, hogy az alvás az egyik legjobb dolog a világon. De igazából nem …