2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Lezárt ügyek: Büntetés várhat a büntetőfékezőre

Lezárt ügyek: Büntetés várhat a büntetőfékezőre

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy olyan sofőrrel szemben folytatott, aki többször is vészfékezésre kényszerített egy másik járművezetőt.

Közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 37 éves kesznyéteni férfivel szemben. A gyanúsított először 2021. február 3-án 12 óra körül Tiszalúc és Hernádnémeti közötti útszakaszon kényszerített vészfékezésre egy másik autóst. A férfi előzése után hirtelen megállt a másik előtt, aki csak intenzív fékezéssel tudta elkerülni a karambolt. Másnap, 8 óra körül ugyanazon útszakaszon kétszer is megismétlődött az előző jelenet. A sofőr kétszer is úgynevezett büntetőfékezést hajtott végre, baleset ezúttal sem történt.
büntető

A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyekben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Infobox:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a járművezetők figyelmét, arra, hogy „aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

 

Vezessenek körültekintően, hogy mindenki hazaérjen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek