2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Lezárt ügyek: A sanyarú körülmények miatt pusztultak el a kölyökkutyák

Lezárt ügyek: A sanyarú körülmények miatt pusztultak el a kölyökkutyák

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy olyan férfivel szemben folytatott, aki sanyarú körülmények között tartotta kutyáit, oly módon, hogy azok kölykei el is pusztultak.

Állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 52 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2021. július 31-ét megelőzően kazincbarcikai portáján, többek között rövid láncon tartotta két kutyáját, amelyek a nem megfelelő állattartás miatt bőrbetegségekben is szenvedtek, állapotuk erősen leromlott. A nőstény és a hím kutya két kölyke pedig a sanyarú körülmények miatt elpusztult. A rendőrségi eljárás részeként a szakemberek menhelyre szállították a két felnőtt állatot.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állattartók figyelmét, hogy, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza álltakínzást követ el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya az állattartók figyelmét felhívja még arra is, hogy:

…az állatok mindig megfelelő mennyiségű és minőségű ételt kapjanak!

…a háziállatok egészségükhöz szükséges orvosi ellenőrzést és kezelést folyamatosan megkapják!

… az állatok tartás körülményei az adott állat igényeinek megfelelőek legyenek!

… az állat tetteiért mindig a gazdája felel!

… törődés és gondoskodás nélkül nem lehet állatot tartani, mert mindegyik érző lény!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …

További cikkek