2023. 06. 9. péntek

Félix
1 EUR 369 HUF
1 GBP 428 HUF

Kontár masszőr bukott meg az ellenőrzésen

Nem volt adószáma annak a masszőrnek, aki a közösségi médiában többször módosított felhasználónéven, ismert emberekkel népszerűsítette tevékenységét.

 

A kezelésekhez nagy értékű, akár több százezer forintba kerülő csomagokat ajánlott. Ezek ellenértékét előreutalással kérte fizetni, és csak az utalás után adott időpontot ügyfeleinek. A szolgáltatást többször nem teljesítette, az előre átutalt összegeket nem utalta vissza.

 

Az adóellenőrzéskor arra is fény derült, hogy az utalást a masszőr nem minden esetben saját bankszámlájára kérte, de a NAV-ellenőrzés ezekről az összegekről is bebizonyította, hogy az ő bevételeit képezték. A bankszámlákra két és fél év alatt több mint százötvenmillió forintot utaltak az ügyfelek masszázs, masszázsbérlet, szérum, vagy nyirokmasszázs-tanfolyam címen.

 

A masszőr tevékenységéről az egyik kereskedelmi televízió riportja is beszámolt, ebben ő maga mondta el, hogyan végzi ezt a tevékenységet már évek óta, és azt is, hogy előreutalással kéri a szolgáltatás ellenértékét. A műsorban a megkárosított ügyfelek is megszólaltak és elmondták, hogy a masszőr azzal próbált minél több ügyfelet szerezni, hogy olyan ismert emberekkel hirdette tevékenységét, akiknek szintén végzett masszázst.

 

Mivel a masszőrnek nem volt adószáma a tevékenység végzéséhez, a NAV bejelentkezési kötelezettség elmulasztása miatt azonnal bírságot szabott ki. Az eljárás folytatásaként adóellenőrzésben állapítják meg a revizorok a bevallani és befizetni elmulasztott adót, és a szándékos bevételeltitkolás miatti 200 százalékos bírságot.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az ENSZ Közgyűlése 2014. december 11-én, 177 támogató ország egyhangú szavazatával június 21-ét a jóga világnapjává (Nemzetközi Jóga Nap) nyilvánított…

További cikkek