2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Kiutasítás lett a kiflivásárlásból

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) borsodi munkatársainak gyors helyzetfelismerése és intézkedése két, Magyarországon illegálisan tartózkodó személy kiutasítását eredményezte.

A borsodi adóellenőrök egy miskolci pékségben éppen próbavásároltak, amikor, mielőtt fizethettek volna, hirtelen felfüggesztették a kiszolgálást az üzletben. Az eladó, valamint két pék a hátsó ajtón keresztül elhagyta a pékséget. A távozás meglehetősen sietős volt, még a dagasztógépet sem kapcsolták ki.

 

Az adóellenőrök az üzlet hátsó ajtajához siettek, ahol igazolva magukat, megakadályozták a három személy távozását. A lisztes munkaruhában és papucsban éppen egy autóba beülni készülő két dolgozóról kiderült, hogy koszovói állampolgárok, nincsenek magyar irataik, és magyarul sem beszélnek.

 

Az ellenőrök az adóhatósági rendszerből azonnal ellenőrizték a három dolgozó foglalkoztatotti bejelentését. Kiderült, hogy a pékséget üzemeltető társaság feketén foglalkoztatta őket. Mivel a két koszovói személy magyar okmányokat, tartózkodási, munkavállalási engedélyeket nem tudott bemutatni, ezért a helyszínre érkeztek az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársai is. Minden jel az idegenrendészeti szabályok megsértését támasztotta alá, így a Készenléti Rendőrség segítségét kérték az előállításukhoz.

 

A NAV be nem jelentett foglalkoztatottak alkalmazása miatt mulasztási bírságot, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közrendvédelmi bírságot szabott ki a pékséget üzemeltető társaságnak.

 

A két koszovói személyt azonnali hatállyal, egy évre kiutasították Magyarországról.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek