2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Kiállítás és megemlékezés a Bűncselekmények Áldozatainak Napján

Kiállítás és megemlékezés a Bűncselekmények Áldozatainak Napján

Rendhagyó plakátkiállítással, és ökomenikus istentisztelettel hívta fel a figyelmet és egyben emlékezett meg a bűncselekmények áldozatairól a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság.

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ez a nap számos országban – 1993. óta Magyarországon is – az áldozatok napja. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei minden év februárjában kiemelt feladata, hogy felhívják a figyelmet a bűncselekmények áldozataira.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendhagyó plakátkiállítással, és a négy történelmi egyház képviselőinek liturgiai szertartásával emlékezett meg bűncselekmények áldozatiról.
liturgia

A miskolci Avasi Református Templomban 2022. február 22-én megtartott eseményen Sándor Frigyes evangélikus parókus lelkész, Barna Sándor református lelkész, Juhász Géza görögkatolikus atya, Juhász Ferenc rómaikatolikus plébános és Domokos Tibor r. törzsőrmester, lelkész tartott megemlékezést.

A résztvevők a templom első hajójában kiállított különböző bűnügyi helyszíneken készített figyelemfelhívó plakátkiállítást is megnézhették. Az esemény lélekemelő hangulatáról a miskolci Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium kórusának előadása gondoskodott.

Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a szertartás részeként ünnepélyes tiszteletadás mellett meggyújtotta az emlékezés mécsesét.
mécses

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…