2022. 12. 6. kedd

Miklós
1 EUR 412 HUF
1 GBP 479 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Kiállítás és megemlékezés a Bűncselekmények Áldozatainak Napján

Kiállítás és megemlékezés a Bűncselekmények Áldozatainak Napján

Rendhagyó plakátkiállítással, és ökomenikus istentisztelettel hívta fel a figyelmet és egyben emlékezett meg a bűncselekmények áldozatairól a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság.

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ez a nap számos országban – 1993. óta Magyarországon is – az áldozatok napja. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei minden év februárjában kiemelt feladata, hogy felhívják a figyelmet a bűncselekmények áldozataira.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendhagyó plakátkiállítással, és a négy történelmi egyház képviselőinek liturgiai szertartásával emlékezett meg bűncselekmények áldozatiról.
liturgia

A miskolci Avasi Református Templomban 2022. február 22-én megtartott eseményen Sándor Frigyes evangélikus parókus lelkész, Barna Sándor református lelkész, Juhász Géza görögkatolikus atya, Juhász Ferenc rómaikatolikus plébános és Domokos Tibor r. törzsőrmester, lelkész tartott megemlékezést.

A résztvevők a templom első hajójában kiállított különböző bűnügyi helyszíneken készített figyelemfelhívó plakátkiállítást is megnézhették. Az esemény lélekemelő hangulatáról a miskolci Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium kórusának előadása gondoskodott.

Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a szertartás részeként ünnepélyes tiszteletadás mellett meggyújtotta az emlékezés mécsesét.
mécses

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tanítanék
Ülősztrájkba kezdtek a szegedi diákok, így vállalnak szolidaritást a kirúgott tanárokkal! Elég a megtorlásból, a kirúgott tanárokat vegyék vissza!…

További cikkek