2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Zsebtolvajok karácsonya! – Ne adják oda értékeiket a tolvajoknak!
Zsebtolvajok karácsonya! – Ne adják oda értékeiket a tolvajoknak!

Zsebtolvajok karácsonya! – Ne adják oda értékeiket a tolvajoknak!

 Zsebtolvajok karácsonya! – Ne adják oda értékeiket a tolvajoknak!Zsebtolvajokat fogtak el a rendőrök Miskolcon. A két nő az egyik bevásárlóközpontban „dolgozott”, amíg le nem buktak.

A napokban érték tetten azt a két miskolci nőt, akik egy belvárosi üzletközpontban, illetve annak külső előterében próbálták meg elvenni a gyanútlan vásárlók értékeit. A főleg pénztárcákra utazó elkövetőket december 12-én fogták el a rendőrök. Az üzletközpont biztonságőrei figyeltek fel a gyanúsan viselkedő nőkre. A jelzésre azonnal a helyszínre érkezett járőrök tetten érték a 31 és 40 éves miskolci asszonyokat, akik már túl voltak egy sikeres akción, illetve egy újabb kísérleten.

Az őrizetbe vett elkövetőkkel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított nyomozást, egyben kezdeményezte gyorsított eljárás keretében bíróság elé állításukat. December 15-én az egyik zsebtolvajt 5 hónap börtön-, míg társát 4 hónap fogházbüntetésre ítélete a taláros testület.

Az elmúlt évek tapasztalatai is azt igazolják, hogy a karácsonyi és újévi ünnepekre való felkészülés, a növekvő bevásárló forgalom a bűnözőket, zsebtolvajokat is aktivizálja. A különböző jogsértések (zsebtolvajlás, lopás, rablás) visszaszorítása, a közlekedési fegyelem javítása érdekében Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya elrendelte a fokozott ellenőrzések végrehajtását a közterületeken, a bevásárló központok, üzletek, piacok környékén, vasútállomások, pályaudvarok, a jelentős tömegközlekedési csomópontok területén. A Miskolci Rendőrkapitányság többek között az úgynevezett „CIRKÁLÓ” egység civil ruhás nyomozóival próbálja visszaszorítani a zsebtolvajok jogsértéseit. A CIRKÁLÓ főleg a tömegközlekedési eszközökre, piacokra, forgalmasabb bevásárló központokra, pályaudvarokra koncentrál.

Ha nem akarják odaadni értékeiket a zsebeseknek:

● Akkor tudatosan készüljenek arra, hogy a nagy tömeg, a zsúfoltság jelentősen aktivizálja a zseblopásra szakosodott elkövetőket, ezért ilyen helyeken fokozottan figyeljenek értékeikre. Táskájukat, csomagjukat zárt állapotban, testükhöz szorítva védjék.

● Akkor értékeiket, irataikat mindig – más által – nehezen hozzáférhető helyen, pl. belső zsebben, táska mélyén tartsák.

● Akkor a bankkártya mellett véletlenül se legyen ott a PIN kód, hiszen ennek ismeretében a zsebtolvaj hozzájuthat a bankszámlán tárolt pénzükhöz is.

● Akkor figyeljenek környezetükre, különösen azon gyanús személyekre akik, hosszabb ideje nem mozdulnak Önök mellől.

● Akkor bevásárláskor pénztárcájukat, más értékeiket soha ne tegyék a kosarukba.

● Ha pedig tetten érnek valakit azonnal értesítsék a legközelebbi rendőrt, vagy tegyenek bejelentést a 107-es, 112-es segélyhívók valamelyikére.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek