2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Z generációs technológia lett a jogtalan elsajátító veszte

A rendőrök még a bejelentés napján visszaadták gazdájának azt a mobiltelefont, ami fájlszinkronizálással hazaküldte az eltűnését követően vele készített fotókat.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást B. József 58 éves olaszliszkai lakossal szemben.

A rendőrségre érkezett bejelentés szerint 2014. augusztus 3-án a Vilyvitány és Sátoraljaújhely között közlekedő helyközi, menetrendszerinti autóbuszjáratról leszállva egy 21 éves fiatalember az ülésen felejtette mobiltelefonját. A szomszéd ülésen helyet foglaló utas ezt észlelve az alkalmatosságot magához vette, majd haza vitte.

A sértett elmondása szerint három napot várt, hátha addig a becsületes megtaláló jelentkezik nála. Meglepetésére az időközben letiltott telefonnal kapcsolatban hívás nem, de annak fájlszinkronizáló alkalmazásán keresztül új fényképfelvételek érkeztek számítógépére. A képeken szereplő személyeket ismerősei segítségével sikerült azonosítania, akik egyikében a korábbi autóbuszon ülő egyik utastársát ismerte fel.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói B. József 58 éves olaszliszkai lakost 2014. augusztus 8-ai gyanúsítotti kihallgatásán már a kész tényekkel szembesítették, aki a hatóság előtt beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozók még a bejelentés napján lefoglalták és visszaszolgáltatták jogos tulajdonosának a vészhelyzetben magától üzenetet küldő okostelefont.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a folyamatban lévő büntetőeljárást gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervezi lezárni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek