2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Vonatdobálókat „kapcsoltak” le

Az Edelényi Rendőrkapitányság egyik szolgálaton kívüli nyomozója Szendrőládon „vonatdobálókat” fogott el. Az eset remélhetőleg gátat szab a jövőbeni hasonló súlyos bűncselekményeknek.
Az Edelényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának egyik nyomozója éppen nagyszüleinél tartózkodott Szendrőládon, amikor az udvarról azt látta, hogy a közelben húzódó vasúti sínpár mellett ketten az éppen elhaladó személyvonat irányába köveket dobáltak.

A rendőr zászlós nem késlekedett, azonnal a fiúk után szaladt, ahol rendőri mivoltát felfedve szolgálatba helyezte magát és elfogta ez elkövetőket. A köveket dobálók egyike még gyermekkorú, a másik fiatalkorú volt, felnőtt korú nő hozzátartozójuk, aki szintén velük volt, nem vett részt a dobálásban.  A két fiú a bűncselekmény elkövetését beismerte, mindketten megbánták tettüket.

A vasút Biztonsági Szolgálatának feljelentése alapján jelenleg két eljárás is folyamatban van az Edelényi Rendőrkapitányságon vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése miatt.

A már korábban is tapasztalt cselekményeket a tanúk beszámolója szerint általában gyermekkorú illetve fiatalkorú személyek követik el. Számukra ez „jó heccnek” bizonyulhat, azonban az esetlegesen bekövetkező rongálás mellett a dobálók közlekedés biztonsága elleni bűncselekményt követnek el, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…