2024. 07. 30. kedd

Judit, Xénia
1 EUR 393 HUF
1 GBP 465 HUF
Vízbemerülés

Vízbemerülés

VízbemerülésAz idei nyáron eddig már heten fulladtak vízbe Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az elmúlt hétvégén hárman lelték halálukat a víz mélyén.

A korábbi esetekben a meggondolatlan fürdőzés okozott tragédiát. Két esetben az ittas állapotban lévő fürdőzők merültek alá, és élettelen testüket csak később adta ki a víz. Egy 14 éves kisfiút a folyó sodrása ragadott el, míg egy 17 éves úszni tudó fiatalember a Miskolc melletti Csorba tóba fulladt.

Az elmúlt hétvégén történt vízbefulladások nem a meggondolatlan fürdőzés következményei. Egy 50 éves és egy 54 éves nő önként választotta az élet befejezésének eme formáját, egyiket a csobaji Tisza parton, a másikat, pedig a Bodrog parton találták meg, pénteken, illetve szombaton. Egy 69 éves férfi a Miskolc melletti Csorba tavon horgászott július 4-én. Társával a csónakban ülve fárasztottak egy halat, amikor is a ladik megbillent. A fiatalabbik horgász a 69 éves férfi után ugrott, de már nem tudott segíteni. A rendőrség mindhárom esetben közigazgatási eljárás keretében folytatja a halálesetek kivizsgálását.

Információs háttér:

Borsod-Abaúj-Zemplén megye szabadvizekben – folyók, tavak – igen gazdag, ezáltal számtalan lehetőséget biztosít a fürdőzésre, a sportra, a horgászatra és a szabadidő egyéb hasznos és szórakoztató eltöltésére. A tragédiák elkerülése érdekében fontos tudni, hogy a szabadvizek mentén a legbiztonságosabb a kijelölt fürdőhelyen való fürdőzés! Ezen helyeket ugyanis – előzetes mederfenék vizsgálat, valamint a parton és a vízben történő kitűzés és vízminőség ellenőrzés után – szakemberek választják és jelölik ki. Itt jelen vannak azok a feltételek, amelyek lehetővé teszik – szükség esetén – a gyors mentést is. Az ismeretlen vízterület azonban számos veszélyforrást hordoz – erős sodrás, örvénylés, a mederfenék egyenetlenségei. Váratlan veszélyhelyzetben általában pánik lesz úrrá a fürdőzőkön, nem hoznak helyes döntést, megrémülnek, kapkodnak, a végtagjaik „lebénulnak” és elmerülnek. Éppen ezért, hogy a szabadságok, vakációk időszaka valóban kellemesen legyen, és gondtalanul végződjön, tartsuk be a fürdőzés alapvető szabályait!

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek