2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Víz a riasztóra, pajszer a kitöréshez

Semmit sem tudott ellopni egy tolvaj az egyik girincsi élelmiszerüzletből, pedig vizet öntött riasztóberendezésekre és pajszert is vitt magával a kitöréshez.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 29 éves körömi férfival szemben. A rendőrök 2013. március 9-én a hajnali órákban érték tetten R. Imrét, aki az egyik girincsi élelmiszerboltból akart értékeket, többek közt pénzt eltulajdonítani.

A nyomozás akkor indult, amikor a rendőrség ügyeletére a hajnali órákban érkezett jelzés szerint a girincsi boltban mozgást érzékelt a riasztóberendezés. A helyi körzeti megbízott a helyszínen nem tapasztalt az épületen külsérelmi nyomokat, azonban bentről vízcsobogást hallott. Később a járőrök az üzlet a raktárhelyiségben egy megbújó férfire lettek figyelmesek, aki mint később elmondta a boltból akart különböző élelmiszereket és értékeket ellopni.

Az eljárás során kiderült, hogy az elkövető még zárás előtt bújt el boltban, majd miután egyedül maradt, kitépte a falból a riasztó berendezéseket, amelyeket egy vízzel telt edénybe tett. A vízcsapot azonban elfelejtette elzárni, ami később számára végzetes hibának bizonyult. A nála lévő pajszert pedig azzal magyarázta, hogy dolga végeztével azzal akart kitörni a bezárt üzletből.

A bűnügyi őrizetbe vett elkövetővel szemben a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit a bíróság 2013. március 11-én elrendelt, többek között azért, mert a gyanúsítottal szemben más bűncselekmények elkövetése miatt is eljárást folytat a rendőrség.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek