2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Visszatekintő, azaz „visszapislogó”: A Kocsonyafesztivál rendőri szemmel

Visszatekintő, azaz „visszapislogó”: A Kocsonyafesztivál rendőri szemmel

Két kisebb súlyú esettől eltekintve rendőri szempontból is kiválóra értékelhető az elmúlt hét végén lezajlott Kocsonyafesztivál közbiztonsági mérlege. A tizenharmadik alkalommal megtartott téli fesztiválra sokan érkeztek a városba, illetve a miskolciak is szép számmal látogattak ki a programokra. A Miskolci Rendőrkapitányság ez évben is kiemelt feladatként kezelte a rendezvény biztosítását.

A programsorozat rendőri biztosítását több mint 150 rendőr végezte, illetve és további 200 polgárőr is kivette részét a közbiztonság szavatolásában. Ahogy a kocsonyába anno belekerült a béka, így az idei forgatagban is előfordult egy-egy nem kívánatos esemény.

A rendezvények ideje alatt összesen két bűncselekmény jutott a rendőrség tudomására:

– Az egyik árusítóhely tulajdonosától lopott el tárcát az az egyelőre még ismeretlen elkövető, aki pénzt és iratokat tulajdonított el. A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást.

– A másik esetben egy stand eladója vitte el a bevételt megbízója, azaz a tulajdonos tudta nélkül. A férfit a Tiszai pályaudvaron fogták el a rendőrök. A hatóság sikkasztás miatt indított eljárást az elkövetővel szemben.

Kiemelt bűncselekmény nem jutott a rendőrség tudomására.

A Miskolci Rendőrkapitányság a jövőt tekintve, továbbra is figyelmet fordít a hasonló jellegű rendezvények biztosítására, annak érdekében, hogy szavatolja a lakosság, valamint a városba látogatók nyugodt körülmények között történő kikapcsolódását, szórakozását.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…