2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Visszakísérve

Az egyik ózdi iskola környékén 2013. szeptember 9-én, a déli órákban a rendőrjárőrök egy fiatal lányra lettek figyelmesek, aki szemmel láthatóan zavartan viselkedett mikor meglátta őket.
A járőrök kérdésére a 14 éves gyermek elmondta, hogy ugyan iskolában kellene lennie, de eljött onnan. Az intézkedő rendőrök haladéktalanul felvették a kapcsolatot a diák által megnevezett oktatási intézmény vezetőjével, aki megerősítette, hogy a kiskorú a tanulójuk és tanórán kellene lennie. Az érintett a távolmaradáshoz nem rendelkezett igazolással, így az iskolába kísérték a járőrök és átadták az intézmény vezetőjének.

 

A Rendőrségről szóló törvény 2013. január 1. napján hatályba lépett egyik módosító rendelkezése értelmében a rendőr azt a 14. életévét be nem töltött tanulót, aki nagykorú kísérete nélkül, vagy hivatalos igazolás nélkül marad távol tanítási napon a tanítási órától vagy az iskola által szervezett kötelező foglalkozástól, – a nevelési-oktatási intézménnyel történt előzetes egyeztetést követően – a nevelési-oktatási intézmény vezetőjéhez kísérheti.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek