2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Világmárkák hamisítványait foglalták le a pénzügyőrök

Lerakták az autót, gyalog mentek a húsvéti razziára

Csaknem 400 ezer forint értékű hamisított cipőt, kiegészítőket és parfümöket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a miskolci Zsarnai piacon szombaton megtartott húsvéti razzián. Az ellenőrzést előre bejelentették, a bolhapiacot azonban ezúttal más módszerrel „vették be” az egyenruhások. Meg is lett az újítás eredménye. Fél száz hamisított cipőt, több tucat hamisított parfümöt, táskát és szabadidő ruhát foglaltak le a pénzügyőrök az ellenőrzésen.

A húsvéti ünnepek előtti ellenőrzés-sorozatot már napokkal ezelőtt beharangozta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A miskolci Zsarnai piacot – ahol a hamisított árukat értékesítőknek általában több figyelőjük is van – ezúttal nem autóval, hanem mellékutcákból, gyalogosan közelítették meg a pénzügyőrök. Ez lepte meg azt az árust is, akinek standjáról összesen 74 pár cipőt, 18 darab parfümöt, 3 táskát és szintén 3 szabadidő ruhát foglaltak le. Valamennyi hamisított termék és valamennyi világmárkának volt feltüntetve. A standnál lévőket előállították a NAV pénzügyőrei. A kihallgatáson mindannyian tagadták, hogy övék volt az áru. Annak ellenére, hogy miután feltűntek a pénzügyőrök, ők az autójukba kezdték pakolni az asztalon lévő cipőket és ruhákat.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei áru hamis megjelölése szabálysértés miatt indítottak eljárást. Emellett áru hamis megjelölése bűncselekmény miatt feljelentést tesznek a pénzügyi nyomozókhoz.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek