2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Vesztegetéssel gyanúsítanak újabb hét sátoraljaújhelyi rendőrt

Vesztegetéssel gyanúsítanak újabb hét sátoraljaújhelyi rendőrt

Újabb hét rendőrt vett őrizetbe az ügyészség a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen, ezzel már a kapitányság 14 rendőrét gyanúsítják hivatalos személy által elkövetett kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel – mondta Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtószóvivője csütörtökön az MTI-nek -, a hét személy közül kettőnek közös megegyezéssel azonnal megszűnt a szolgálati viszonya. Martossy György közölte: szerdán vették őrizetbe az újabb gyanúsítottakat, az ő esetükben is házkutatásokat tartottak. Gyanúsítotti kihallgatásuk jelenleg is zajlik. A Nyomozó Ügyészség kezdeményezi az újabb hét gyanúsított előzetes letartóztatását is – tette hozzá. A sajtószóvivő a korábbi ügy kapcsán emlékeztetett arra, hogy a Miskolci Nyomozó Ügyészség szeptember 6-án vett őrizetbe hét rendőrt, valamennyien a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányságon teljesítettek szolgálatot közúti járőri beosztásban. Velük szemben hivatalos személy által kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.
A gyanú szerint a hét férfi május és június hónapban egymással megállapodott, hogy közúti ellenőrzések során külföldi gépkocsikat állítanak meg és az esetlegesen talált szabályszegések „elnézéséért” pénzt kérnek a járművek vezetőitől. Több esetben sor került ilyen módon csúszópénz átvételére, főleg külföldi tehergépkocsik vezetőitől – ismertette a részleteket.
Hozzátette: a gyanúsítottak pontosan megszervezték tevékenységüket. A szolgálat után az átvett devizákat összegezték és az éppen akkor nem szolgálatban lévő, de a bűnszövetségben részt vevő kollégákkal elosztották. A Nyomozó Ügyészség valamennyi gyanúsítottnál házkutatást tartott és ruházat átvizsgálás, illetve motozás is történt. Ennek során több, az ügyhöz kapcsolódó tárgyi bizonyítási eszközt is lefoglaltak.
Az ügyben rendelkezésre álló egyéb bizonyítékok tekintetében a nyomozás érdekeire tekintettel jelenleg még nem adható információ. A gyanúsítottak tagadják a cselekményt, vagy nem tettek vallomást. Nekik szeptember 6. napjával közös megegyezéssel megszűnt a szolgálati viszonyuk.
Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az újabb őrizetbe vétel kapcsán az MTI-nek azt mondta: „megerősíti, hogy újabb hét sátoraljaújhelyi rendőrt vett őrizetbe a nyomozóügyészség. Az újhelyi kapitányság zavartalan működése biztosított, szolgálati vezényléssel, átcsoportosítással”.
Hozzátette: a készenléti rendőrség is „meg tudja támogatni” a sátoraljaújhelyi kapitányság működését, amennyiben az szükséges, „feladatok nem maradnak el” – jegyezte meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…