2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Versengés a biztonságos közlekedésért

Autóbuszvezetőknek szervezett vezetéstechnikai versenyt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Baleset-megelőzési Bizottság Miskolcon.

A rendőrségi tapasztalatok szerint személyi sérüléssel járó, valamint az anyagi káros közúti közlekedési balesetek száma jelentősen megemelkedik az őszi és téli időszakban, a csúszós, jeges, latyakos út- és rossz látási viszonyok mellett. A baleset-megelőzési bizottság 2017. december 8-án rendezett téli vezetéstechnikai képzést és vetélkedőt miskolci buszvezetőknek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképző Központjában.

A program nem titkolt célja volt, hogy a résztvevők a versenyben végrehajtott elméleti és gyakorlati feladatokból leszűrt tapasztalataikat munkájuk során újrahasznosíthassák a nagyobb közlekedésbiztonság érdekében. A versenyzők kipróbálhatták az úgynevezett „SKIDCAR” speciális gépjárművet is, ami pontosan szimulálja a jeges, csúszós utakat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek