2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Van Ellen-SZER

Rendőrnyomozó adott javaslatokat edelényi diákoknak a mindennapi csapdahelyzetek elkerüléséhez.

Az ELLEN-SZER program keretében Szabó Péter rendőr törzsőrmester tartott előadást 2014. január 27-én az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnáziumban. A rendhagyó osztályfőnöki órán 30 kilencedik osztályos tanuló vett részt.

Az előadáson elsősorban a fiatalkorúak által leggyakrabban elkövetett bűncselekményeket, illetve azok elkerülési lehetőségeit vázolta fel a bűnmegelőzési szakember. Az offline órán az online portálok, azaz a közösségi internetes felületek veszélyeiről is szót ejtetett a törzsőrmester.

Az előadó többek között felhívta a diákok figyelmét arra, hogy személyes adataikat ne tegyék közzé, jelszavaikat gyakran változtassák, idegen személyeket ne „jelöljenek vissza”, ne tegyenek közzé magukról olyan fényképet, amivel esetlegesen vissza lehet élni. Bármilyen zaklató, sértő jellegű üzenet esetén azonnal tegyenek jelzést szüleiknek, tanáraiknak valamint forduljanak bizalommal az iskola rendőréhez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek