2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Vádemelési javaslat az arnóti emberölés ügyében

Bíróság előtt felelhet az a 27 éves férfi, aki egy vita hevében leszúrta anyja élettársát.

Mint ismeretes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást K. József arnóti lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint a férfi a köztük elmérgesedett viszony miatt 2014. augusztus 2-án 21 óra 10 perckor felkereste anyja élettársának Arnóton lévő házát, majd az ablaküveget egy téglával bedobta és a párkányra egy gyúlékony anyaggal teli flakont dobott, amit az otthoniak észlelve eloltottak.

A támadó a történtek miatt az anyja 65 éves élettársával az udvaron szóváltásba keveredett, melynek során a nála lévő késsel megszúrta azt. A sértett a szúrás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A történtek után otthonába távozó támadót a rendőrök az elkövetéstől számított 20 percen belül elfogták, gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Az eljáró nyomozási bíró a terheltet ügyészi indítványra 2014. augusztus 5-én előzetes letartóztatásba helyezte, melyet a nyomozás időtartama alatt végig fenntartott.

A gyanúsítottal szemben folytatott büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya 2015. március 12-én lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes megyei főügyészségre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…