2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Vádat emeltek G. Gy. és felesége ellen

A salgótarjáni városi ügyészség adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt vádat emelt G. Gy. és felesége ellen.

A vádirat szerint G. Gy. és felesége 22,2 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek azzal, hogy kijátszották az szja-fizetési kötelezettséget.
Bóna Gyula, a Nógrád megyei főügyészség szóvivője elmondta: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói vizsgálták a két televíziós szereplő ügyét, mivel azok nem szerepeltették adóbevallásukban a közismert médiatevékenységet, illetve annak személyes jövedelmét. Az ügyészség a nyomozás során megállapítottakat bizonyítottnak ítélte.

A szóvivő közölte: G. Gy.-t egy rendbeli, az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás, egy rendbeli, az adóbevételt nagyobb mértékben csökkentő adócsalás bűntettével, valamint kétrendbeli magánokirat-hamisítás vétségével, míg feleségét, G.-né B. B.-t egy rendbeli, az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás bűntettével és egy rendbeli magánokirat-hamisítás vétségével vádolják.

Az ügy harmadrendű vádlottja bűnsegédként B. A.; a házaspár az ő vállalkozásának közvetítésével vette fel a honoráriumot a tévécsatornával kötött színlelt szerződés alapján.

G. Gy. 2005-ben és 2006-ban 11,5 millió, felesége pedig 2006-ban 10,7 millió forint kárt okozott az adócsalással.

Bóna Gyula elmondta: az ügyészség indítványt tett 197 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére, valamint az elcsalt összegnek megfelelő nagyságrendű vagyonelkobzásra is.

Az elkövetők a csalásért egytől öt évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.

A szóvivő közölte: G. Gy. 2010 májusáig csaknem 3 millió forintot megfizetett.

Az ügyet a salgótarjáni bíróság tárgyalja majd.

***

Megnéztük a feketelista.hu legfrissebb híreit, ahol láthatjuk, hogy nem rózsás a helyzet, hiszen 120 ezer cég ellen folyik adóvégrehajtás, áprilisig 82 ezer cég adószámát függesztették fel, és több mint kétezer cég van a százmilliósok adóslistáján. Persze ez nem mentség a fenti bűnügyre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…