2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Uzsora családi vállalkozásban

Egy lácacsékei házaspárt és fiukat gyanúsítják a rendőrök azzal, hogy a település több lakosával aránytalan ellenszolgáltatást tartalmazó megállapodást kötöttek készpénz és árucikkek hitelezésére.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság állampolgári bejelentés kapcsán indított eljárást ismeretlen tettesekkel szemben uzsora-bűncselekmény bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A bejelentő a hatóságnak elmondta, hogy falujában uzsorások vannak, akik a lakosság részére pénzt és élelmiszereket adnak kölcsön, amit „kamatos kamattal” kell visszafizetniük.

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a nyomozók 2014. szeptember 1-jén elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható T. József 54 éves, T. Józsefné 54 éves és ifj. T. József 33 éves helyi lakosokat.

A rendőrség a gyanúsítottaknál tartott házkutatás során több tárgyi bizonyítékot lefoglalt és további sértettek beazonosítását végzi.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az üzletszerűen elkövetett uzsora- bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárásban a terhelteket bűnügyi őrizetbe vette és a Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészségen előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit az eljáró nyomozási bíró 2014. szeptember 3-án elrendelt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…