2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Ulkkal is megismerkedhettek a gyermekvédelmi intézmény lakói

Halmozottan hátrányos helyzetű tornanádaskai gyermekek kívánsága teljesült, miután a németjuhász szolgálati kutyával is találkozhattak az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozójának bűnmegelőzési előadása során.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális- és Gyermekvédelmi Központ Tornanádaskai gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézményének 10-15 éves lakóinál tettek látogatást 2014. július 29-én az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai.

A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek kívánságát teljesítve a rendőrök a Bódvaszilasi Rendőrőrsön szolgálatot teljesítő, Ulk névre hallgató németjuhász közrendvédelmi kutyát is bemutatták részükre, aki barátságosan fogadta a gyerekek simogatását.

A lakók érdeklődve kérdezték a rendőröket munkájukról, majd Szabó Péter r. törzsőrmester, az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója preventív, bűnmegelőzési témájú előadást tartott számukra.

A gyermekek érdeklődve hallgatták a fiatalok által leggyakrabban elkövetett bűncselekményekről szóló tájékoztatót, melynek során a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjének várható szigorú büntetőjogi szankciójára is felhívta a hallgatóság figyelmét a nyomozó.

A fiatalok szituációs játék keretében megtanulták az ismert segélyhívó számokat és azok helyes igénybevételét egy-egy valósnak tűnő, beállított élethelyzet kapcsán.

A gyermekvédelmi intézmény lakói a rendőrök és Ulk, a szolgálati kutya látogatását nagy örömmel fogadták, az előadás alatt végig érdeklődőek és aktívak voltak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek