2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Ulkkal is megismerkedhettek a gyermekvédelmi intézmény lakói

Halmozottan hátrányos helyzetű tornanádaskai gyermekek kívánsága teljesült, miután a németjuhász szolgálati kutyával is találkozhattak az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozójának bűnmegelőzési előadása során.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális- és Gyermekvédelmi Központ Tornanádaskai gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézményének 10-15 éves lakóinál tettek látogatást 2014. július 29-én az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai.

A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek kívánságát teljesítve a rendőrök a Bódvaszilasi Rendőrőrsön szolgálatot teljesítő, Ulk névre hallgató németjuhász közrendvédelmi kutyát is bemutatták részükre, aki barátságosan fogadta a gyerekek simogatását.

A lakók érdeklődve kérdezték a rendőröket munkájukról, majd Szabó Péter r. törzsőrmester, az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója preventív, bűnmegelőzési témájú előadást tartott számukra.

A gyermekek érdeklődve hallgatták a fiatalok által leggyakrabban elkövetett bűncselekményekről szóló tájékoztatót, melynek során a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjének várható szigorú büntetőjogi szankciójára is felhívta a hallgatóság figyelmét a nyomozó.

A fiatalok szituációs játék keretében megtanulták az ismert segélyhívó számokat és azok helyes igénybevételét egy-egy valósnak tűnő, beállított élethelyzet kapcsán.

A gyermekvédelmi intézmény lakói a rendőrök és Ulk, a szolgálati kutya látogatását nagy örömmel fogadták, az előadás alatt végig érdeklődőek és aktívak voltak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…