2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Újratöltötték a totális Lyukóvölgy akciót Miskolcon

Második alkalommal is sikeres és eredményes volt a Miskolci Rendőrkapitányság totális akciója, amely a Lyukóvölgy közbiztonságának helyreállítását célozta meg. Többek között egy Olaszországból ellopott motor is rendőrkézre került.

Állampolgári igények és szakmai megfontolások támasztották alá azt a totális akciót, amely jelentős rendőri erőket mozgósított, immáron második alkalommal. A demonstratív április 15-től 17-ig végrehajtott három napos ellenőrzési sorozatot többek között az indokolta, hogy az utóbbi időszakban megemelkedett az adott területen a lakosságot közvetlenül érintő bűncselekmények száma, például hétvégi ház feltörések, falopások, köztisztasági szabálysértések. Továbbá a területi adottságok miatt Lyukóvölgy úgymond ideális búvóhelye a bűncselekményt elkövető és körözött személyeknek.

Ehhez igazodott a Vasgyári Rendőrőrs által koordinált és irányított fokozott ellenőrzés célja is, azaz meggátolni a hétvégi házak feltörését, megóvni természeti kincseinket, megfékezni az illegális fakitermeléssel okozott természetkárosítást.

A probléma teljes körű megoldása érdekében a rendőrség a társszervek bevonásával hajtotta végre az akciót. Így a Polgárőrség, a Városőrség, és a Mezőőri szolgálatok munkatársai is aktív szerepet vállaltak. A totális akció sikerét támogatták még a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Szolgálat munkatársai.

 

A totális Lyukóvölgy akció összegzett eredménye:

* Összesen 146 főt vontak ellenőrzés alá az akció keretében

* Különböző járműveket és azok vezetőit 47 alkalommal vontak ellenőrzés alá, így sikerült két ittas kerékpárost kiszűrni.

* Többek között köztisztasági szabálysértés, vagy a KRESZ különböző szabályainak megsértése miatt 38 szabálysértési feljelentéssel éltek a rendőrök, illetve 25 bírságot szabtak ki.

* A Vasgyári Rendőrőrs járőrei két körözött férfit fogtak el, illetve állítottak elő az akció ideje alatt.

* Két férfival szemben gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítást kezdeményeztek a rendőrök. A bíróság egyiküket elzárással, a másik garázdát pedig pénzbüntetéssel sújtotta.

* A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Szolgálat munkatársai pedig egy korábban Olaszországból ellopott motorkerékpár rejtekhelyét találták meg.

 

„Állandó jelenlétünk eddig is biztosítva volt a Lyukóvölgyben, azonban az ilyen jellegű akciók a lakosságnak is bizonyítják azon szándékunkat, hogy megerősítsük és megtartsuk a városrész közbiztonságát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy pozitívan és támogatóan álltak törekvéseinkhez a környéken élők, éppen ezért szükség szerint újra és újra el tudjuk és el is fogjuk indítani a totális ellenőrző akciónkat a közeljövőben is, amire hamarosan újra lehet számítani, hiszen a MI Rendőrségünk Önökért dolgozik – mondta Soltész Csaba r. százados a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrs parancsnoka.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…