2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Újratöltötték a totális Lyukóvölgy akciót Miskolcon

Második alkalommal is sikeres és eredményes volt a Miskolci Rendőrkapitányság totális akciója, amely a Lyukóvölgy közbiztonságának helyreállítását célozta meg. Többek között egy Olaszországból ellopott motor is rendőrkézre került.

Állampolgári igények és szakmai megfontolások támasztották alá azt a totális akciót, amely jelentős rendőri erőket mozgósított, immáron második alkalommal. A demonstratív április 15-től 17-ig végrehajtott három napos ellenőrzési sorozatot többek között az indokolta, hogy az utóbbi időszakban megemelkedett az adott területen a lakosságot közvetlenül érintő bűncselekmények száma, például hétvégi ház feltörések, falopások, köztisztasági szabálysértések. Továbbá a területi adottságok miatt Lyukóvölgy úgymond ideális búvóhelye a bűncselekményt elkövető és körözött személyeknek.

Ehhez igazodott a Vasgyári Rendőrőrs által koordinált és irányított fokozott ellenőrzés célja is, azaz meggátolni a hétvégi házak feltörését, megóvni természeti kincseinket, megfékezni az illegális fakitermeléssel okozott természetkárosítást.

A probléma teljes körű megoldása érdekében a rendőrség a társszervek bevonásával hajtotta végre az akciót. Így a Polgárőrség, a Városőrség, és a Mezőőri szolgálatok munkatársai is aktív szerepet vállaltak. A totális akció sikerét támogatták még a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Szolgálat munkatársai.

 

A totális Lyukóvölgy akció összegzett eredménye:

* Összesen 146 főt vontak ellenőrzés alá az akció keretében

* Különböző járműveket és azok vezetőit 47 alkalommal vontak ellenőrzés alá, így sikerült két ittas kerékpárost kiszűrni.

* Többek között köztisztasági szabálysértés, vagy a KRESZ különböző szabályainak megsértése miatt 38 szabálysértési feljelentéssel éltek a rendőrök, illetve 25 bírságot szabtak ki.

* A Vasgyári Rendőrőrs járőrei két körözött férfit fogtak el, illetve állítottak elő az akció ideje alatt.

* Két férfival szemben gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítást kezdeményeztek a rendőrök. A bíróság egyiküket elzárással, a másik garázdát pedig pénzbüntetéssel sújtotta.

* A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Szolgálat munkatársai pedig egy korábban Olaszországból ellopott motorkerékpár rejtekhelyét találták meg.

 

„Állandó jelenlétünk eddig is biztosítva volt a Lyukóvölgyben, azonban az ilyen jellegű akciók a lakosságnak is bizonyítják azon szándékunkat, hogy megerősítsük és megtartsuk a városrész közbiztonságát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy pozitívan és támogatóan álltak törekvéseinkhez a környéken élők, éppen ezért szükség szerint újra és újra el tudjuk és el is fogjuk indítani a totális ellenőrző akciónkat a közeljövőben is, amire hamarosan újra lehet számítani, hiszen a MI Rendőrségünk Önökért dolgozik – mondta Soltész Csaba r. százados a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrs parancsnoka.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …
Megöltek egy férfit Miskolcon
Elhúzódó vitás helyzet vezetett ahhoz a halálos tragédiához, aminek következtében egy 36 éves férfi megölt egy 76 éves férfit. A rendőrség azonosított…
Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…

További cikkek

Megöltek egy férfit Miskolcon
Elhúzódó vitás helyzet vezetett ahhoz a halálos tragédiához, aminek következtében egy 36 éves férfi megölt egy 76 éves férfit. A rendőrség azonosított…
Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…