2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Újra TISPOL ellenőrzések Borsod-Abaúj-Zemplén Megye közútjain is

Újra TISPOL ellenőrzések Borsod-Abaúj-Zemplén Megye közútjain is

A TISPOL „A&D” (Alcohol & Drugs) európai közúti ellenőrzés idején, melyre 2010. december 16-18 között kerül sor, a rendőrök és segítőik elsősorban az ittas vagy kábítószer hatása alatt álló járművezetők forgalomból történő kiszűrésére fordítanak kiemelt figyelmet. Az akció Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében elsősorban a lakott területeken belüli útvonalakra és a ki, illetve bevezető útszakaszokra terjed ki.

Információs háttér:

A kontinens területének jelentős részére kiterjedő közúti ellenőrzés indoka, hogy az ittas, illetve bódult állapotban történő járművezetés Európában és Magyarországon egyaránt kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatot jelent, és egyike a három kiemelt oknak, melyek a balesetek bekövetkezésében jelentős szerepet játszanak.

Ezzel a fokozott ellenőrzéssel ismételten szeretnénk felhívni a közlekedők figyelmét mindazon veszélyekre, melyeket az ittasan vagy kábítószer hatása alatt volán mögé ülő járművezetők jelentenek a többi közlekedőre. A vezetési képességet hátrányosan befolyásoló szerek hatása alatti járművezetés komoly következményekkel járhat az elkövetőre és a többi közlekedőre nézve, de közvetett módon környezetére is.

Hazánkban a szeszes italtól befolyásolt állapotban okozott balesetek száma évek óta igen magas. Minden nyolcadik személysérüléses balesetet alkohol hatása alatt okoznak.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek