2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

Újra feltűntek az unokázós csalók

Egy mezőkövesdi asszony hiszékenységét használták ki.

Egy mezőkövesdi asszony tett bejelentést a helyi rendőrkapitányságra 2021. május 20-án, mert egy ismeretlen személy telefonon felhívta, aki egy rokonának adta ki magát és azt állította, hogy balesetet szenvedett. A telefonáló a sürgős kárrendezés miatt pénzt kért az asszonytól. A hiszékeny idős nő egy nagyobb összeget utalt át az előre megadott bankszámlára.

A bejelentést követően a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság eljárást indított csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az unokázós csalók kapcsán elmondható, hogy utóbbi időkben a bűnözők arra próbálják rávenni az időseket, hogy utaljanak át egy meghatározott összeget az előre megadott bankszámlaszámra.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérjük:

Mindig járjon utána, hogy a rokona valóban bajban van-e! Tegye le a telefont és hívja fel hozzátartozóját!
Tegyen fel olyan kérdéseket, amelyekre egy idegen nem tud válaszolni!
Ha mégis bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

Mit tehet a család?

Tartsák rendszeresen a kapcsolatot idős hozzátartozóikkal!
Figyelmeztessék, beszéljék át velük a hasonló eseteket, az elkövetési módokat! Tanítsák meg nekik, hogy ismeretlen számról történő hívást minden esetben ellenőrizzenek, és haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot a családdal!
Beszéljenek meg egy közös jelszót, kérdést amit csak a család ismer, így visszakérdezésnél hamar kiderül ki van a vonal túlsó végén.
Tudatosítsák többször is, hogy semmilyen körülmények között ne adjanak át pénzt, értéket ismeretlennek!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…