2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Újra eredményes volt a totális Lyukóvölgy akció Miskolcon

Ismétlés a biztonság alapja, újra sikeres és eredményes volt a Miskolci Rendőrkapitányság négy napos akciója, amely Lyukóvölgy közbiztonságának helyreállítását célozta meg.

Állampolgári igények és szakmai megfontolások támasztották alá azt a totális akciót, amely újra jelentős rendőri erőket mozgósított július 7-e és 10-e között. A demonstratív ellenőrzési sorozatot többek között az indokolta, hogy az utóbbi időszakban megemelkedett az adott területen a lakosságot közvetlenül érintő bűncselekmények száma, például hétvégi ház feltörések, falopások, köztisztasági szabálysértések. Továbbá a területi adottságok miatt úgymond ideális búvóhelye a bűncselekményt elkövető és körözött személyeknek.
Ehhez igazodott a Vasgyári Rendőrőrs által koordinált és irányított fokozott ellenőrzés célja: meggátolni a hétvégi házak feltörését, megóvni természeti kincseinket, megfékezni az illegális fakitermeléssel okozott természetkárosítást.
A probléma teljes körű megoldása érdekében a rendőrség a társszervek bevonásával hajtotta végre az akciót. Így a Polgárőrség, a Városőrség, és a Mezőőri szolgálatok munkatársai is aktív szerepet vállaltak. A totális akció sikerét támogatták még a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály quados járőrei, illetve a Miskolci Rendőrkapitányság Kutyás Járőr Csoportja, továbbá kiemelt feladatot kaptak a megyei Bevetési Szolgálat munkatársai.
Az újratöltött totális Lyukóvölgy akció összegzett eredménye:

* Különböző járműveket és azok vezetőit 54 alkalommal vontak ellenőrzés alá a rendőrök, így sikerült egy ittas autóst, illetve két kapatos kerékpárost kiszűrni a forgalomból.  
* Többek között köztisztasági szabálysértés, állattartási szabályok, vagy a KRESZ különböző szabályainak megsértése miatt 88 feljelentéssel élt a hatóság.
* A Vasgyári Rendőrőrsre három főt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.
* Négy körözött férfit sikerült kézre keríteni, akikkel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság, illetve a bíróság adott ki elfogató parancsot.

– Állandó jelenlétünk eddig is biztosítva volt a Lyukóvölgyben, azonban az ilyen jellegű akciók a lakosságban is bizonyítják azon szándékunkat, hogy megerősítsük és megtartsuk a városrész közbiztonságát.  A tapasztalatok és számos telefonhívás azt mutatja, hogy pozitívan és támogatóan állnak, illetve álltak törekvéseinkhez a környéken élők, éppen ezért szükség szerint újra és újra el tudjuk és el is fogjuk indítani a totális ellenőrző akciónkat a közeljövőben is, sőt hamarosan hiszen a MI Rendőrségünk Önökért dolgozik – mondta Soltész Csaba r. százados a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrs parancsnoka.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…