2024. 05. 5. vasárnap

Györgyi
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Újra eredményes volt a totális Lyukóvölgy akció Miskolcon

Ismétlés a biztonság alapja, újra sikeres és eredményes volt a Miskolci Rendőrkapitányság négy napos akciója, amely Lyukóvölgy közbiztonságának helyreállítását célozta meg.

Állampolgári igények és szakmai megfontolások támasztották alá azt a totális akciót, amely újra jelentős rendőri erőket mozgósított július 7-e és 10-e között. A demonstratív ellenőrzési sorozatot többek között az indokolta, hogy az utóbbi időszakban megemelkedett az adott területen a lakosságot közvetlenül érintő bűncselekmények száma, például hétvégi ház feltörések, falopások, köztisztasági szabálysértések. Továbbá a területi adottságok miatt úgymond ideális búvóhelye a bűncselekményt elkövető és körözött személyeknek.
Ehhez igazodott a Vasgyári Rendőrőrs által koordinált és irányított fokozott ellenőrzés célja: meggátolni a hétvégi házak feltörését, megóvni természeti kincseinket, megfékezni az illegális fakitermeléssel okozott természetkárosítást.
A probléma teljes körű megoldása érdekében a rendőrség a társszervek bevonásával hajtotta végre az akciót. Így a Polgárőrség, a Városőrség, és a Mezőőri szolgálatok munkatársai is aktív szerepet vállaltak. A totális akció sikerét támogatták még a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály quados járőrei, illetve a Miskolci Rendőrkapitányság Kutyás Járőr Csoportja, továbbá kiemelt feladatot kaptak a megyei Bevetési Szolgálat munkatársai.
Az újratöltött totális Lyukóvölgy akció összegzett eredménye:

* Különböző járműveket és azok vezetőit 54 alkalommal vontak ellenőrzés alá a rendőrök, így sikerült egy ittas autóst, illetve két kapatos kerékpárost kiszűrni a forgalomból.  
* Többek között köztisztasági szabálysértés, állattartási szabályok, vagy a KRESZ különböző szabályainak megsértése miatt 88 feljelentéssel élt a hatóság.
* A Vasgyári Rendőrőrsre három főt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.
* Négy körözött férfit sikerült kézre keríteni, akikkel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság, illetve a bíróság adott ki elfogató parancsot.

– Állandó jelenlétünk eddig is biztosítva volt a Lyukóvölgyben, azonban az ilyen jellegű akciók a lakosságban is bizonyítják azon szándékunkat, hogy megerősítsük és megtartsuk a városrész közbiztonságát.  A tapasztalatok és számos telefonhívás azt mutatja, hogy pozitívan és támogatóan állnak, illetve álltak törekvéseinkhez a környéken élők, éppen ezért szükség szerint újra és újra el tudjuk és el is fogjuk indítani a totális ellenőrző akciónkat a közeljövőben is, sőt hamarosan hiszen a MI Rendőrségünk Önökért dolgozik – mondta Soltész Csaba r. százados a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrs parancsnoka.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ismét lecsapott az álbankár, egy edelényi sértett számláján lévő közel 5 millió forint vált köddé. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitánys…
Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…

További cikkek