2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Újra akcióban Maya

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai és Maya, a keresőkutya egy borsodi településen tartottak ellenőrzést, ahol több mint kétezer doboz adózatlan cigarettát, valamint vélhetően pszichoaktív anyagot is tartalmazó, vágott dohányt találtak.

A pénzügyőrök Maya, a szolgálati kutya segítségével egy borsodi településen több mint kétezer doboz adózatlan cigarettát, valamint három és fél kilogramm, több mint hárommillió forintot érő vágott dohány találtak.  Felmerült a gyanú, hogy a lefoglalt fogyasztási dohány egy része pszichoaktív anyagot, úgynevezett varázsdohányt tartalmaz, ezért annak összetételét szakértők vizsgálják.

 

Maya több olyan helyen is jelzett, ahol a pénzügyőrök nehezen vették volna észre az elrejtett dohányt. Tyúkólban, disznóól mögötti szemetesben, működésképtelen sütőben, de még a kutyaház tetején kialakított rejtekhelyen is füstölnivaló lapult. A NAV munkatársai a dohánytermékeket lefoglalták és eljárást indítottak, a bírság akár tízmillió forint is lehet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek