2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Újra akcióban Maya

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai és Maya, a keresőkutya egy borsodi településen tartottak ellenőrzést, ahol több mint kétezer doboz adózatlan cigarettát, valamint vélhetően pszichoaktív anyagot is tartalmazó, vágott dohányt találtak.

A pénzügyőrök Maya, a szolgálati kutya segítségével egy borsodi településen több mint kétezer doboz adózatlan cigarettát, valamint három és fél kilogramm, több mint hárommillió forintot érő vágott dohány találtak.  Felmerült a gyanú, hogy a lefoglalt fogyasztási dohány egy része pszichoaktív anyagot, úgynevezett varázsdohányt tartalmaz, ezért annak összetételét szakértők vizsgálják.

 

Maya több olyan helyen is jelzett, ahol a pénzügyőrök nehezen vették volna észre az elrejtett dohányt. Tyúkólban, disznóól mögötti szemetesben, működésképtelen sütőben, de még a kutyaház tetején kialakított rejtekhelyen is füstölnivaló lapult. A NAV munkatársai a dohánytermékeket lefoglalták és eljárást indítottak, a bírság akár tízmillió forint is lehet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…