2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
ozd lead 2

Újabb uzsorások kerültek rács mögé – videóval

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

ozd lead 2A rendőrök négy ózdi személyt vettek őrizetbe, akik a gyanú szerint uzsorakamatra adott kölcsönökkel taszították kilátástalan helyzetbe a rászorulókat.

 

 

 

 

 

Uzsora-bűncselemény és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság V. Kálmán 59 éves, C. Béláné 43 éves, továbbá zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt V. Béla 30 éves és L. Béla 32 éves ózdi lakosok ellen.

A nyomozás adatai szerint V. Kálmán és élettársa C. Béláné 2014-ben, illetve az azt megelőző, pontosabban be nem határolható időben több olyan ózdi személynek adtak kölcsön különböző pénzösszegeket, akik nehéz anyagi helyzetben voltak. A sértettek rászorult helyzetét kihasználva a kölcsönkért összegekre 50 %-os vagy még magasabb kamatot számoltak fel, ezzel további nélkülözésnek tették ki adósaikat.

Amennyiben a sértettek nem tudtak fizetni, úgy V. Béla és L. Béla bűntársaikkal együtt bántalmazással fenyegették meg őket.

A terhelteket a Borsod-Abaúj-Zemlén Megyei Rendőr-főkapitányság „Bükk” Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai 2014. október 7-én elfogták és az Ózdi Rendőrkapitányságra előállították.

Az elfogott négy személyt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételüket követően előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására az illetékes járási ügyészségen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek