2024. 07. 28. vasárnap

Szabolcs
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Újabb két kihűléses haláleset

Január 31-én két bejelentés is érkezett az Encsi, illetve a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra, miszerint feltehetően kihűlés következtében hunyt el két férfi. Vilmányban egy 55 éves férfit lakásának nyári konyhájában találtak holtan. Az elsődleges orvosi vizsgálat alapján halálát kihűlés okozhatta.

A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy a helységben semmilyen fűtés nem volt, a lakóépületben a hőmérséklet megegyezett a kintivel. A férfi egyedül élt, a beszerzett adatok szerint gyakran fogyasztott nagyobb mennyiségű alkoholt. A szemle során idegenkezűségre utaló adat, nyom nem merült fel.

Ormosbányai otthonában egy 51 éves férfit találtak holtan. A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy a lakás több ablakából hiányzik az üveg, amit az ott egyedül élő férfi csak függönnyel pótolt. A férfit korábban már fagyásos sérüléssel kórházban kezelték, ahonnan saját felelősségére távozott. A kályha tűzterében csak kihűlt hamut találtak. A szemle során idegenkezűségre utaló adat, nyom nem merült fel.

Mindkét esetben a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset pontos körülményeit.

Információs háttér:

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében az idei téli időszakban már 17, míg az előző télen összesen 16 kihűléses haláleset történt.

A kihűlésekkel kapcsolatban fontos kihangsúlyozni, hogy a probléma nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy. Ezért a hidegebb, téli időjárás során fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, akik szociális, vagy más egyéb személyi körülményeik miatt ezen a téren veszélyeztetettek.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek