2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Újabb gyanúsítás és őrizetbe vétel a Nemesbikki halálos baleset ügyében

Újabb gyanúsítás és őrizetbe vétel a Nemesbikki halálos baleset ügyében

Tegnap a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette a gépjármű tulajdonosát is a vasárnapi három halálos áldozatot követelő Nemesbikki közlekedési baleset ügyében. A bíróság időközben a rendőrség előterjesztése alapján előzetes letartóztatásba helyezte a személyautóval ittasan közlekedő és balesetet okozó járművezetőt és annak utastársát is.

Mint az ismeretes november 07-én koradélután Nemesbikk belterületén egy személygépjármű elsodort három, az útpadkán haladó személyt. A balesetben a kerékpárt, illetve kerekesszéket toló 63 éves nagymama és 35 éves lánya életét vesztette, míg a tolókocsiban tartózkodó 13 éves kislány-unokát a mentőhelikopter életveszélyes sérülésekkel szállította kórházba, aki később szintén életét vesztette.

A három ember halálához vezető közlekedési baleset körülményinek vizsgálata során a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya őrizetbe vette a jármű 41 éves vezetőjét és annak 23 éves utasát is, aki a baleset után közvetlenül még azt nyilatkozta, hogy ő vezette a járművet.

A szakértők bevonásával folytatott nyomozás során az ügyben tegnap a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették a gépjármű tulajdonosát is. A 32 éves tiszaújvárosi férfit a rendőrség kettőnél több ember halálát okozó, foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítja. Az elvégzett elsődleges vizsgálatok alapján ugyanis a közlekedési baleset kialakulására – a jármű vezetőjének vétkes magatartása mellett – a tulajdonos által javított jármű hibája is közrehatott.

A Büntető törvénykönyv (BTK) az ittas vagy bódult állapotban elkövetett járművezetést, amennyiben az kettőnél több ember halálát okozza 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, az ugyanilyen eredménnyel járó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés pedig 2-8 évig terjedő szabadságvetés-büntetéssel fenyegetett.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…