2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Újabb csapás a miskolci drogfronton

Miután a hatóságok ellehetetlenítették, hogy intézményes kertetek között, boltokban árulják az úgynevezett dizájner-drogokat, a dílerek újabb frontot nyitottak, akárcsak a rendőrség.

Két egymástól elkülönülő kábítószer-terjesztő csoport működésére derített fényt a Miskolci Rendőrkapitányság a napokban. Mint ismert, az elmúlt évben országosan is elsőként – a Miskolci Rendőrkapitányság kezdeményezte közbiztonsági érdekből a helyi polgármesteri hivatalnál egy „emlék- és ajándék-, valamint dísztárgyak kiskereskedelmével” foglalkozó üzlet bezárását. A „bolt” bezáratására azért került sor, mert az egyébként – kábítószernek nem minősülő – legális kábítószerként ismert, köztudottan bódító hatású anyagok jutottak el fiatalokhoz, akiket az üzletben életkoruk megállapítása nélkül, közvetlenül szolgáltak ki.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy mindezeket követően a dílerek újabb frontot nyitottak, vagyis magánlakásokban, illetve lépcsőházakban árulják, illetve árulták a különféle bódító és kábító hatású anyagokat. A Miskolci Rendőrkapitányság a napokban két egymástól elkülönülő csoport működését derítette, illetve számolta fel. Ennek eredményeként a nyomozók elfogtak egy 22 éves, illetve egy 37 éves férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak kábítószerrel visszaélés bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével. A bűnügyi őrizetbe vett miskolci férfiakkal szemben a hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra, amit a bíróság elrendelt.

A rendőrség megalapozott gyanúja szerint mindkét ügyben a már előzetes letartóztatásban lévő elkövetők és ismerőseik Miskolcon főleg magánlakásokban árulták a kábítószert, illetve a bódító anyagokat, többek között fiatalkorúaknak is. Az a személy pedig, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek kábítószernek nem minősülő kábító hatású anyag, illetőleg szer kóros élvezetéhez segítséget nyújt, vagy ilyen személyt erre rábírni törekszik, bűntettet követ el. A büntetőeljárásban még további gyanúsítottak ellen folyik eljárás, akikkel szemben szintén felmerült annak a gyanúja, hogy kábítószerrel, illetve bio-fűvel kereskedtek, amelyeket fiatalkorúaknak is tovább adtak.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek