2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Új vezető a barcikai tűzoltóság élén

Kazincbarcika – Dr. Szabó Péter alezredes, a B-A-Z Megyei Karasztrófavédelmi Igazgatóság eddigi igazgató-helyettese lett a kazincbarcikai kirendeltség vezetője.

 

A január elsején életbe új katasztrófavédelmi törvény alapján egységes állami irányítás alá kerültek a tűzoltóságok. A parancsnokságokat a múlt héten ünnepi állománygyűléseken vette át a megyei katasztrófavédelmi igazgató, a vezetői állománnyal együtt Borsod mind a kilenc tűzoltóságát felkeresték.
Mint ismeretes: az új szervezeti felépítésnek megfelelően 2012. január 1-jétől Borsod-Abaúj-Zemplén megyében négy katasztrófavédelmi kirendeltség jött létre: Miskolcon, Encsen, Kazincbarcikán és Tiszaújvárosban. Ezek állományát a tűzoltóságok és korábbi polgári védelmi kirendeltségek és irodák alkotják. Kazincbarcikán január harmadikán járt Lipták Attila tűzoltó ezredes, az akkori állománygyűlésen ismertette az új szervezettel kapcsolatos legfontosabb változásokat, és megfogalmazta elvárásait mind a vezetőkkel, mind az állománnyal szemben.

Tovább a megkezdett úton…
Január 12-én újra Kazincbarcikára látogatott a vezérkar, miután több olyan személycsere történt, ami a barcikaiakat is érintette. Dr. Bakondi György tű. altábornagy a kazincbarcikai kirendeltség élére Dr. Szabó Péter tű. alezredest (korábbi megyei igazgató-helyettes) nevezte ki, emellett megbízta a Miskolci Kirendeltség vezetésével is.
Nagy Istvánt, korábbi barcikai tűzoltóparancsnokot, majd Miskolci Kirendeltségvezetőt pedig a B-A-Z Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettesének nevezte ki.
A kinevezések január 10-ei hatállyal érvénybe is léptek.
A bejelentést követően Dr. Szabó Péter – aki kirendeltségvezetőként a barcikai, ózdi és szendrői tűzoltóságokat és PV irodákat irányítja – rövid beszédében kihangsúlyozta, hogy szeretné folytatni azt a nívós munkát, amit korábban Barcikán végeztek:
“…feladatom tovább haladni azon az úton, amit elődeim kijelöltek, nagyon remélem, hogy együtt jól és eredményesen fogunk tudni tevékenykedni…”
Nagy István közel 20 évig dolgozott Kazincbarcikán, így – mint mondta – távozása miatt az egyik szeme sír, a másik meg nevet. Nehéz munka vár rá, hiszen az új szervezeti rendszerbe történő beilleszkedés komoly terheket ró mindenkire, de a kihívás és a felelősség olyan motiváció, ami még kemélyebb munkára sarkallja Őt és kollégáit.
Zárszóként Lipták Attila igazgató elmondta, hogy az április elsejéig, amikor véglegessé válik a szervezet még sokat fog formálódni. Várhatóan még személycserék is lesznek, de ezektől függetlenül az állománytól mindenkor alázatos, becsületes és tisztességes viselkedést, példamutató életet vár el egyenruhában és civilben egyaránt.

 

Képforrás: O Pont fotó: Pálinkó Gábor

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…